Šalia Rusijos ambasados planuojamas mitingas „Lietuvos moterys stoja už Ukrainos Moteris"

Sekmadienį žmonės ruošiasi protestuoti prieš Rusijos vykdomą agresyvią ataką prieš Ukrainą. „Lietuvos moterys stoja už Ukrainos Moteris", – taip skamba mitingo, vyksiančio šalia Vilniuje esančios Rusijos ambasados nuo 13 iki 14 val., pavadinimas.

Vilniuje vasario 24–ąją jau vyko daugybę žmonių sutraukęs mitingas prieš Rusijos karą Ukrainoje | Artūro Kokorevo/Pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip rašoma pranešime, iniciatyvos organizatorės Daiva Žeimytė-Bilienė, Dovilė Filmanavičiūtė, Živilė Kruopaitė-Basiulė, Inga Jablonskė, Agnė Grigaliūnienė sako norinčios apeliuoti ne tik į Lietuvos ir su pasibaisėjimu Rusijos agresiją stebinčio likusio pasaulio, bet ir pačių rusų moterų širdis. Pasak jų, yra vilties, kad Rusijos visuomenę išjudinti galėtų į gatves išėjusios žmonos, seserys ir motinos, kurių vyrai, broliai ir sūnūs jau žūsta kare. Palaikymo žinute bus dalijamasi ne tik su Lietuvos, bet ir užsienio žiniasklaida.

„Socialiniuose tinkluose žmonės dalinasi video ištrauka, kurioje verkiantis jaunas vyras Ukrainoje atsisveikina su raudančia mažamete dukra. Ar jūs bent pajėgiat protu aprėpti, kiek tokių jaunų vyrų, sūnų, tėvų, brolių išėjo ginti savo tėvynės nuo barbaro, kuriam nėra nieko švento?

Kiek mamų, žmonų, dukrų, sesių liko laukti? Kiek iš jų jau išgirdo blogiausią pasaulyje žinią? Kiek iš jų dar išgirs?

Moterys, mamos Lietuvoje už moteris, mamas Ukrainoje! Sesės, dukros, žmonos Lietuvoje už seseris, dukras, žmonas Ukrainoje!", – skelbia organizatorės.

Protesto dalyviai skatinami apsigobti juoda skarele, įsirišti juodą kaspiną, apsirengti tamsiai, nes juoda – gedulo spalva. 


Tuo metu Kauno miesto savivaldybei skelbiant, kad ši nesiruošia nutraukti bendradarbiavimo su Rusijos miestais–partneriais, šalia savivaldybės pastato sekmadienį taip pat planuoja susirinkti mitinguotojai. 

„Visi Kauno miesto bei rajono gyventojai, kurie nesutinka su mūsų miesto mero V. Matijošaičio vykdomu verslu Rusijoje bei bendradarbiavimo su Rusijos miestais nenutraukimu yra kviečiami šį sekmadienį (02.27) 18h išreikšti savo visuotinį pasipiktinimą gyvai. Tegul Kauno Savivaldybė supranta, jog su jų priimtais sprendimais Kauno gyventojai nesutinka", – rašoma akcijos organizatorių pranešime. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni