Lolita Zero pirmoji užlipo ant finalinės Eurovizijos atrankos scenos: palinkėjo išsivaduoti iš savo demonų

Šeštadienio vakarą vyksta LRT nacionalinės Eurovizijos atrankos finalas. Pirmasis ant scenos užlipęs atlikėjas – Gytis Ivanauskas, įkūnijantis Lolitą Zero. 

Lolita Zero | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Ją galima galima tituluoti kaip kabaretų antilopę ir net Vilniaus naktinio reivo motiną", – taip Lolitą Zero pristatė „Eurovizijos" atrankos vakaro vedėja Ieva Stasiulevičiūtė. 

LRT rodytame siužete Lolitą Zero įkūnijantis Gytis Ivanauskas teigė norintis, kad žmonės matytų, kas vyksta pasaulyje, Lietuvoje ir išsivaduotų iš savo kompleksų. 

„Daugelis žmonių gal nesupranta, gal kiti nežino, kas yra scena, gyvena nematydami nieko, nebenorėdami ar neleisdami kitiems matyti", – sakė jis.

G. Ivanauskas sakė, kad jam itin svarbu, jog kūrinys klausytojams perteiktų mintį. „Not your mother" – dainos pavadinimas, kuris neša žinią, jog reikia išsivaduoti iš savo demonų: neapykantos ir baimių.

„Reikia dirbti su savimi ir pabėgti nuo savo blogio", – sakė Lolita Zero. 

Lolitos Zero pasirodymo numeris – 01

Portalas lrt.lt skelbia, kad balsuoti už labiausiai patikusią dainą gali žiūrovai, skambindami arba siųsdami trumpąsias žinutes telefono numeriu 1669 (vieno skambučio ar žinutės kaina – 0,60 euro). Iš vieno mobilaus telefono numerio per atrankos finalo vakarą galima atiduoti 10 balsų.

Stop kadras


Prieš pasirodymą Lolitai Zero sėkmės linkėjo ne viena įžymybė ir LGBTQ+ bendruomenės nariai. 

„Labai palaikau! Ir ne tik dėl to, kad Gytis draugas. Man nuoširdžiai patinka šitas šmotas, ypač mašinoj ant garso! Ir beje nieks tos Eurovizijos toj pačioj mašinoj nei klausytų labai, nei ką. Mes ją žiūrim, aptarinėjam, o tik paskui klausom. Man šis pasirodymas vizualiai įtaigus ir įtraukiantis. Kažkokia siurrealistinė senelės reivo pasaka. Ir ta pasaka įraukia net tuos, kurie sako, jog šlykštu.

Pasiūlysiu pajusti dar kartą ir jei pavyks, pabalsuokit", – socialinio tinklo „Facebook" paskyroje rašė Naglis Bierancas. 


Papildyta 2022-02-12 d. 21:40 val. Viena iš atrankos komisijos narių, dainininkė Aistė Smilgevičiūtė teigė, kad jai patiko Lolitos Zero motyvacinė kalba. „Ji stumia mūsų estetinio suvokimo ribas", – sakė ji. Pasirodymas, jeigu patektų į „Euroviziją", galėtų atkreipti dėmesį į Lietuvą, teigė ji. 

„Tai teatrinis pasirodymas. Gytis - tikras profesionalas", – sakė komisijos sudėtyje taip esantis atlikėjas Vaidotas Valiukevičius. Anot jo, Lolitos Zero pasirodymas spinduliuoja pasitikėjimu, be to, puikiai sutvarkytas sceninis apšvietimas.

Papildyta 2022-02-12 d. 22 val. 46 d. Susumavus bendrus komisijos narių ir žiūrovų balsus Lietuva į „Eurovizijos" konkursą pasirinko išsiųsti Loniką Liu.

LRT duomenys


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni