Iš P. Gražulio priteisti 3 tūkst. eurų – LGBTQ+ psichologinei pagalbai

Homofobiško politiko Petro Gražulio pinigai, priteisti žurnalistui Andriu Tapinui, buvo paaukoti LGBTQ+ tėvų organizacijai. Šios lėšos bus skirtos psichologinės pagalbos LGBTQ+ asmenims suteikimui, trečiadienį „Žinių radijuje" informavo organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus" viena steigėjų Rasa Račienė. 

Rasa Račienė | LGL/A.Didžgalvio nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pinigai – psichologinei pagalbai

2020 metų pabaigoje kilo skandalas, kai P. Gražulis nuotoliniame Seimo Kultūros komiteto posėdyje pasirodė su pusnuogiu vyriškiu jam už nugaros. Tuomet Seimo narys, garsėjantis homofobišku elgesiu, pasakė, jog minėtas pusnuogis vyras – tai A. Tapinas. Žinoma, šie žodžiai buvo melagingi. Žurnalistas pasijuto įžeistas ir politiką padavė į teismą. 

Vilniaus apygardos teisme A. Tapinui buvo priteista 3 tūkst. eurų neturtinės žalos. Lėšas žurnalistas paaukojo „Mamos už LGBTQ+ vaikus" organizacijai. Tai paaiškėjo dar praėjusių metų gruodį.

O štai šią savaitę R. Račienė pranešė, kam bus panaudotos šios lėšos. Tikslas – prasmingas.

Trečiadienį kalbėdama „Žinių radijuje", R. Račienė, LGBTQ+ dukros mama, pranešė: „Šie pinigai – tarpusavyje mes juos vadiname Petro pinigais – turi pasitarnauti kilniam tikslui. Įkūrėme fondą „Tu esi toks pat". Šie fondo pinigai pasitarnaus apmokėti psichologų konsultacijas vaikams, bendruomenei, kuri susiduria su finansiniais sunkumais ir negali sumokėti nemažos sumos pinigų. Jie gali gauti valstybės psichologinę pagalbą. Bet tenka pastebėti, jog žmonės ieško pigių psichologų, dirbančių privačiai. Tai reiškia, kad kažkur jie susiduria su ta problema, kad jie nori gauti profesionalesnę pagalbą".

Rasa Račienė | LGL/A.Didžgalvio nuotr.


„Atsiranda siena"

Be kita ko, radijo laidoje „Visi savi" R. Račienė taip pat teigė, kad nors ji pati stengiasi priimti LGBTQ+ bendruomenę, tačiau visuomenėje jaučiamas didelis priešiškumas. Moteris sakė, kad tai padaro įtaką ir jai pačiai – nors mėgina nusikratyti homofobiškų minčių, jų vis dar kartais netikėtai kyla.

„Atsiranda siena", – apie kylančias emocijas kalbėjo ji.

R. Račienė teigė save vertinanti kaip sovietmečio sužalotą, o vėliau gyvenime patryptą vaiką. „Tai nėra paprasta. Sąžiningai prisipažįstu, kad aš dažnai reflektuoju į tai, ką man sako aplinkiniai. Dėl to man dar karts nuo karto rūpi paskaityti komentarus, ko nereikėtų daryti. Tie, kurie mane pažįsta, man pateikia daug gėrio ir palaikymo. Kodėl aš tai darau? Tikriausiai man dar svarbu, o ką kiti pagalvos... Čia yra ta klišė, kurią, žinau, reikia išrauti", – kalbėjo LGBTQ+ vaiko mama.

Asociatyvi Nadine Shaabana/Unsplash.com nuotr.


Trūksta informacijos

R. Račienė teigė, kad visuomenėje vis dar trūksta informacijos apie lytiškumą. 

„Mes įmesti į lytiškumo temą, kurioje iki šiol tuščia. Tos žinios, kurios atsiranda, yra kol kas labai ribotai visiems pasiekiamos. Tai kelia priešiškumą. Žmonės sako, kokios dar 72 lytys, iš kur visa tai atėjo. Bet, vėlgi, tai galima priimti kaip bet kokią sritį, kuriai suvokti reikia žinių. Aš tų žinių neturiu. Aš tikrai negaliu visko suprasti, nes man tai yra ir juodas, ir žalias, ir mėlynas miškas. <...> Bet aš tikrai priimu, nors negaliu suprasti visko iki galo", – sakė pašnekovė. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni