Gražulio 3 tūkst. eurų atiteko LGBTQ+ organizacijai, padedančiai neheteroseksualius vaikus auginantiems tėvams

Anti-LGBTQ+ politikas Petras Gražulis šį mėnesį pralaimėjo teisme prieš žurnalistą Andrių Tapiną, kuris už politiko žodžius apie jį prisiteisė 3 tūkst. eurų neturtinės žalos. Ketvirtadienį A. Tapinas parlamentaro sumokėtus jam pinigus paaukojo „In corpore" padaliniui „Mamos už LGBTQ+ vaikus", kovojančiam už LGBTQ+ asmenų teises. 

Petras Gražulis | Seimo kanceliarijos nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Seimo narys Petras Gražulis įvykdė teismo sprendimą ir po pralaimėtos bylos pervedė 3815 eurų patirtų bylinėjimosi išlaidų ir 3000 eurų neturtinės žalos.
 
Šitie 3000 Petro Gražulio eurų iš karto nukeliavo į NVO "Mamos už LGBTQ+ vaikus". Tai Rasos Račienės ir dviejų bendraminčių įkurta organizacija, kurios tikslas emociškai padėti tėvams, auginantiems LGBTQ vaikus ir patiems vaikams, kurie susiduria su netolerancija.
 
Organizacija dar labai nauja, tačiau planuoja nemažai veiklų, todėl smagu, kad Seimo narys tapo kol kas didžiausiu jų finansiniu donoru", - pranešė A. Tapinas socialiniame tinkle „Facebook". 
 
P. Gražulis į nemalonumus įsivėlė po to, kai 2020 metų gruodį vykstant Seimo Kultūros komiteto nuotoliniam posėdžiui už jo nugaros prisiartino pusnuogis vyras, o tuomet vaizdas staiga dingo. Ką jis veikė su P. Gražuliu, kuris, kaip teigė, tuo metu laiką leido Seimo viešbutyje, liko paslaptis, todėl žurnalistai ėmė klausinėti politiką, kas gi toks yra paslaptingasis vyriškis. 

Seimo narys nuolat atsakinėjo, kad neva tai - A. Tapinas. Tą patį jis pareiškė ir Seimo salėje vykstant posėdžiui.

Tiesa, Vilniaus miesto apylinkės teisme politikas jau nebenorėjo, kaip pats sakė, juokauti bei plūdosi, kad greitai tai Lietuvoje bus uždrausta. Tiesa, teismas nusprendė, kad A. Tapinas žalos nepatyrė. Žinomas žurnalistas teismo sprendimą skundė Vilniaus apygardos teismui, kuris ir priteisė nemenką moralinę žalą A. Tapino naudai. Politikas, be kita ko, įpareigotas per spaudos konferenciją Seime paneigti savo žodžius.

A. Tapinas nusprendė pinigus skirti prieš homofobiją kovojančiai organizacijai. Apie tai, kad taip pasielgs, jis paskelbė dar rengdamas teismui ieškinį.

Tuo metu P. Gražulis garsėja savo itin aštriais, į LGBTQ+ bendruomenę nukreiptais pasisakymais. Jis yra pareiškęs, kad visus homoseksualius žmones reikia išvaryti iš Lietuvos, o 2013 metais per LGBTQ+ eitynes Vilniuje politikas buvo policijos pareigūnų nešte išgabentas iš renginio vietos, nes kėlė neramumus.

Be to, šiuo metu P. Gražulis yra teisiamas Vilniaus apygardos teisme. Kaip rašo 15min.lt, prokurorų teismui perduotame kaltinamajame akte nurodoma, kad Seimo narys P.Gražulis padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.
Naujesnė Senesni