Organizuojant maršą, Račienė praneša apie tą dieną vyksiančią akciją „Visos šeimos - svarbios"

Pranešama, kad gegužės mėnesį antrąkart vyks šeimų gynimo maršo renginys. Tai mitingas, į kurį praėjusių metų pavasarį susirinkę maždaug 10 tūkst. žmonių protestavo prieš LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą.

Asociatyvi freepik.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Praėjusių metų pavasarį Seime buvo svarstomas Partnerystės įstatymo projektas, kuris po teikimo buvo atmestas. Įstatymą teikė liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen, o vienas jo rengėjų – Tomas Vytautas Raskevičius. Šeimų gynimo maršo renginyje praėjusiais metais daugiausia ir buvo kritikuojamas Partnerystės įstatymo projektas bei T. V. Raskevičius.

Renginį organizavę asmenys praėjusių metų pradžioje platino, jų žodžiais tariant, peticiją, kuria siekta politiką dėl jo seksualinės orientacijos pašalinti iš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų. 

Vadinamiesiems maršistams T. V. Raskevičiaus „nuversti" nepavyko, bet visuomenėje įtampa kilo.

Momentinė ekrano kopija


Šiais metais Seime net nuskambėjo pasiūlymas gegužės 15-ąją, kai vyko maršas, paskelbti šventine diena. O štai dabar maršą organizuojantieji vėl mėgina įgauti pagreitį. Tiesa, LGBTQ+ tėvų organizacija taip pat rengia akciją.

„Noriu pranešti, kad gegužės 15-ą dieną „Mamos už LGBTQ+ vaikus" taip pat organizuoja renginį! Jis vadinsis „Visos šeimos - svarbios!" Šiuo metu vykdomi paskutiniai derinimai su savivaldybe. Sekit naujienas!" – štai tokį pranešimą socialiniame tinkle „Facebook" paskelbė Rasa Račienė, viena iš organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus" steigėjų.

Rasa Račienė | T.Bauro/lrytas.lt nuotr.


Tuo metu Seimo narys T. V. Raskevičius į rengiamą šeimų maršo akciją sureagavo trumpai. „Lai vakarėlis tęsiasi! (vaivorykštės simbolis, - jarmo.net)", – rašė politikas.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni