Rusijos režimo paranoja ribų neturi: SIMS žaidime įžvelgia „gėjų propagandą"

Rusijoje šeimos politikos atžvilgiu vadovaujamasi griežtomis taisyklėmis, kurios, kaip skelbia režimas, turi apsaugoti tariamas tradicijas. Daug kas žino, kad Rusija nėra draugiška LGBTQ+ asmenims, šioje šalyje į „Queer" bendruomenės teises tiesiog spjaunama. Paranojiška Kremliaus politika priėjo tokį tašką, jog uždraudė ne tik viešojoje erdvėje vaizduoti du įsimylėjusius tos pačios lyties asmenis, bet ir  žaisti žaidimus telefonuose. Štai priespaudoje gyvenantys rusai negali pasimėgauti žaidimo „SIMS" papildymu „Me Wedding Stories", nes jame gali būti LGBTQ+ veikėjų.
 
SIMS žaidimas | Stop kadras


Tomas Norkus, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kad ir kaip absurdiškai tai skambėtų, Rusijos režimas mano, jog tokiais draudimais saugo šeimas. 15min.lt praneša, kad pirmasis „SIMS“ žaidimas pasirodė dar prieš 22 metus.

Žaidimą pristatė „Maxis“ studija, išleido – „Electronic Arts“. Šis žaidimas greitai išpopuliarėjo, nors jame žaidėjai tikslo ir neturi – tiesiog sukūrus veikėją galima žaisti jo gyvenimą. 15min.lt duomenimis, parduota daugiau nei 200 milijonų „SIMS“ kopijų, o jei dar pridėtume ir piratines versijas, šį skaičių galėtume padauginti kelis kartus.

Kaip rašo 15min.lt Verslo plėtros projektų vadovas Vytenis Utaras, prieš kelias dienas pasirodžiusiame pranešime „Electronic Arts“ paskelbė, kad Rusijoje tiesiog nepardavinės „My Wedding Stories“ papildymo „SIMS“ žaidimui, kadangi jame galima susituokti ir tos pačios lyties „simsams“ – veikėjams. 

„Tai Rusijoje jau būtų laikoma nusikaltimu dėl 2013 metais Rusijos Dūmoje priimto įstatymo, kurio tikslas (kaip sako patys kūrėjai) apsaugoti vaikus nuo „gėjų propagandos“. <...> jei bet kokiame turinyje pateikiama jog bet kokie LGBTQ+ santykiai yra normalus, 21 amžiaus visuomenėje įprastas dalykas, įmonės ar jų filialai Rusijos federacijoje gali būti uždaryti ar priversti stabdyti savo veiklą", – situaciją vis labiau ekonomiškai ir žmogaus teisių aspektu atsiliekančioje Rusijoje apžvelgia V. Utaras.

Tuo metu Europos Sąjungoje (ES) situacija nepalyginamai geresnė. Tiesa, Vengrijai ir Lenkijai priimant įstatymus, kuriais ribojama LGBTQ+ bendruomenės saviraiška, kyla didžiulis nepasitenkinimas Briuselyje. EK pradėjo prieš šias šalis teisės pažeidimo procedūrą ir pareiškė, kad Bendrijoje negali būti jokių diskriminacijos formų prieš bet kokias asmenų grupes, įskaitant ir LGBTQ+ bendruomenę. Šį mėnesį Europos Teisingumo Teismas paskelbė sprendimą, pagal kurį ES gali neskirti milijardinių investicijų toms valstybėms, kurios nesilaiko Bendrijos vertybių. 

Redagavo: Jonas Valaitis

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni