V. Tamelytė. Slapčiausios LGBTQ+ bei juos palaikančių žmonių baimės

Prieš kurį laiką buvau uždavusi kelis klausimus LGBTQ+ bendruomenės asmenims bei tiems, kurie palaiko. Dalies atsakymų, žinoma, tikėjausi, nes pati daugybę dalykų išgyvenau ir konsultuodama LGBTQ+ asmenis matau, ką jie išgyvena. Tačiau buvau netikėtai užklupta savo pačios ašarų. Skaityti tai, kas parašyta, buvo sunku. Ne dėl to, kad buvo ypač netikėtų atsakymų. Ne dėl to, kad man pačiai skauda. Man jau nebeskauda. Sunku dėl tų, kurie gyvena baimėje nejausdami saugumo būdami tuo, kas jie yra. Sunku dėl tų jaunų ir vyresnių žmonių, kurie yra psichologiškai ar fiziškai žalojami tų, kurie jiems yra brangiausi.

Nuotraukos šaltinis: facebook.com/violeta.tamelyte


Violeta Tamelytė

LGBTQ+ teisių aktyvistė

 Skaičiau aš, o dabar dalinuosi su Jumis. Keletas atsakymų į vieną iš klausimų: „Tavo slapčiausia baimė būnant LGBTQ+ bendruomenės dalimi arba palaikant šią bendruomenę".

„Labai baisu, kad patys artimiausi žmonės gali manęs išsižadėti ir daugiau niekada nebenorėti manęs matyti ar su manimi bendrauti".

„Būti atstumtam".

„Bijau, kad dėl mano buvimo LGBTQ+ dalimi bus pasikėsinta į mano šeimos, namų gerovę, bijau išdaužtų langų ir kėsinimosi į gyvybę".

„Baimė nebūnant LGBTQ nariu ir palaikant juos, kad aplinka bus nusiteikusi prieš mane asmeniškai priešiškai".

„Slapčiausia baimė turbūt būtų, jei kada aš ar mano antra pusė gulėtume reanimacijoje, tai negalėtume aplankyti, nes pagal įstatymus mes esame niekas viena kitai".

„Labai bijau, kad giminės nepalaikys. Bijau, jog žmonės sakys, kad tai tik paauglystė, nors potraukį moterims jaučiau nuo labai labai seniai. Tiesiog labai nemalonu, kad mylimiausi mano žmonės, kuriuos aš labiausiai branginu, sužinoję mano lytinę orientaciją, labai manimi nusivils, nebežiūrės į mane kaip į pilnavertį žmogų".

Jei skaitai ir atpažįsti save - Tu esi ne vienas/a. Šeima ir brangiausi žmonės nėra tik tie su kuriais esi kraujo ryšiais siejamas/a. Visada gali pasirinkti Savo šeimą 

Ką galėtumei padaryti, kad šalia Tavęs esantis žmogus jaustųsi saugus?


Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni