A. Armonaitė: jeigu mes neįgyvendinsime Lietuvoje pokyčių, V. Putinui net nereikės įsiveržti, kad vakarietiškos idėjos sustotų

Ekonomikos ir inovacijų ministrė, „laisvietė“ Aušrinė Armonaitė teigia mananti, kad Lietuvoje nereikia stabdyti reikalingų pokyčių dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje. Seimo narė Agnė Širinskienė buvo pasiūliusi nesvarstyti Partnerystės įstatymo ir jo projektą išbraukti iš darbų programos. Laisvės partijos pirmininkė tokį pasiūlymą vertina kaip mėginimą karo akivaizdoje rinktis politinius taškus.
 
Aušrinė Armonaitė | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pasak A. Širinskienės, visuomenės apklausos rodo, jog mėginimas sureguliuoti partnerystės teisinius santykius priešina visuomenę. Be to, anksčiau neįtraukti Partnerystės įstatymo į pavasario Seimo sesiją ragino ir konservatoriai: Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma aiškino, kad liberalai po Rusijos įvykdytos karinės agresijos turi atidėti partnerystės klausimų svarstymą, nes esą tai gali sukelti priešpriešą.

„Patys pirmieji ir prioritetiniai Seimo sprendimai yra skirti pagalbai Ukrainai ir Lietuvos saugumo užtikrinimui. Tai yra absoliutus prioritetas. Tačiau Lietuva negali stovėti vietoje ir nevykdyti svarbių pokyčių Lietuvos žmonėms“, – „Žinių radijui“ teigė A. Armonaitė.

Laisvės partijos pirmininkė A. Armonaitė teigia, kad net ir vykstant karui Ukrainoje Lietuvos politikai turi pademonstruoti politinę valią, kad įgyvendintų mūsų šaliai svarbius pokyčius, praneša naujienų agentūra ELTA. Politikė sako esanti įsitikinusi, kad neatsiradus politinės valios įgyvendinti vakarietiškų idėjų pažanga sustos.

„Tai, jeigu mes sustosime ir neįgyvendinsime svarbių pokyčių savo šalyje, pavyzdžiui, ir žmogaus teisų srityje, tai V. Putinui net nereikia įsiveržti į Lietuvą, kad čia pažanga arba vakarietiškos idėjos sustotų“, – akcentavo „laisvietė“.

A. Armonaitės teigimu, pagalba Ukrainai ir Lietuvos saugumo užtikrinimas yra prioritetas, tačiau ir suplanuoti darbai turi būti įgyvendinami.

„Aš pavienius, izoliuotus Seimo narių visokius pabubenimus, kad vieno ar kito projekto nereikia, vertinu tiesiog kaip politinių taškų rinkimąsi karo sąlygomis“, – pabrėžė Laisvės partijos pirmininkė.

Jarmo.net primena, kad anksčiau Seimo pirmininkė, liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareiškė nematanti pagrindo dėl Rusijos karo Ukrainoje atidėti klausimų, susijusių su žmogaus teisėmis.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni