Jūratė Griškėnaitė. Dialogas su šantažuotojais yra neįmanomas

Dabar tiek daug dalykų atrodo nebeaktualūs ir nereikšmingi. Visas tas bevertis barškėjimas apie kažkokius išsigalvotus priešus, apverčiant viską aukštyn kojomis, vaidinant aukas, kurias turi kažkas gelbėti. Visas tas savo norų ir patogumo iškėlimas aukščiau elementaraus žmogiško padorumo. Savo nuomonės iškėlimas aukščiau žinių. Visas tas žodžių karas dėl kuo tikslesnio tikriausios už viską tiesos pasakymo.

Asociatyvi Seimo kanceliarijos nuotr.


Jūratė Griškėnaitė

vertėja

Šiandien staiga prisiminiau, kaip keli trenkti veikėjai Vilniuje juodai dažė vaivorykštės perėją. O dar mačiau įrašą, kuriame asmuo naktį nuo pievelės rinko ją puošusias Ukrainos vėliavėles. Taip jau yra, kad kai kuriems žmonėms trukdo tai, kas jiems nepriklauso ir ko savyje niekada neturėjo. Ne iš meilės jie tokius darbus dirba.

Deja, jie dirba, niekur nedingo, neapsigaukime. Jie neatsivertė ir nepasikeitė. Nėra tokios konversijos terapijos, kuri įdiegtų žmogui sąžinės balsą. Dabar mes nustojome jų klausytis, nes savo akimis pamatėme, kad dialogas su šantažuotojais yra neįmanomas: jie ateina koja atsidarydami duris ir teškia į veidą reikalavimus. Jie ne tartis ir kalbėtis ateina. Todėl mes supratome, kad dabar mūsų laikas ir pastangos gali būti skirti tikriems ir svarbiems darbams.
 
Bet jie tikrai sugrįš. Jie net dabar meluodami vagia protus, nuodija sielas, sėja baimę ir neapykantą. Toks yra jų – manipuliatorių – darbas. Savo tikslų – valdžios, populiarumo, įtakos – jie sieks bet kokia kaina.

Tik mes dabar juos pradėjome matyti tokius, kokie yra iš tikrųjų. Todėl gal nebereikės daugiau svaičioti apie dialogus su kažkokia „antra Lietuva“, kažkokias nuomones apie nuomonių nuomones, kurių būtinai reikia visų išklausyti ir kažkaip supaisyti, kažkokius mistinius „paprastus žmones“, kurie niekada nepasitenkina kažkuo paprastu, toleranciją netolerancijai, teisę baubti bet kur ir bet ką, vienijimą skaldant ir kitas keistenybes.

Tik kai jie sugrįš, mes jau žinosime, kas jie tokie ir ko jie ateina.

Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni