Klaipėdoje antradienį planuojama Partnerystės įstatymo palaikymo akcija

Klaipėdoj antradienį planuojama surengti Partnerystės įstatymo palaikymo akciją. Prieš Seimui pradedant svarstyti Lietuvos regionų frakcijos atstovės Agnės Širinskienės pasiūlymą išbraukti LGBTQ+ bendruomenei svarbų įstatymą iš parlamento pavasario sesijos darbų programos, akcijos dalyviai susirinks uostamiesčio Atgimimo aikštėje.

Kirilas Oeno | Organizatorių nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Mitingo organizatorius Kirilas Oeno skelbia, kad mitingas vyks nuo 10 val. 45 min. Atgimimo aikštėje, esančioje šalia senamiesčio.

„Vilniuje bus svarstomas projektas, kurio metu sužinosime, ar Lietuva yra pasiruošusi priimt Partnerystės įstatymą. Išeisiu Klaipėdoje palaikyti laisvų žmonių, kuriems kitų žmonių laisvė netrukdo gyvent. Iš karto pranešu, jog LGBTQ+ vėliava - tai laisvės simbolis ir aš jį laikysiu iki galo“, – teigia K. Oeno.

Palaikymo akcijoje, planuoja jos organizatorius, dalyvaus iki 15 žmonių. Saugumą garantuos šalia budėsianti policija.


Jarmo.net primena, kad A. Širinskienė pasiūlymą išbraukti Partnerystės įstatymo projektą grindžia tuo, jog esą tai skaldo visuomenę ir neva žmogaus teisių temų vykstant Rusijos karui Ukrainoje reikėtų vengti. Tačiau vienas iš Partnerystės įstatymo rengėjų Tomas Vytautas Raskevičius teigia, kad visuomenę skaldo ne LGBTQ+ teisės, o pati A. Širinskienė. Dėl jos tariamo trukdymo parlamentaras kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją. Praėjusią savaitę išplatintame pranešime spaudai „laisvietis“ nurodė, kad A. Širinskienė esą mėgina nukreipti dėmesį nuo Kremliaus agresijos.

Seimas antradienį balsuoti dėl A. Širinskienės turėtų maždaug 11 val. 10 min.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni