Prekybą „Respublikos leidiniais" stabdo ir „Maxima"

Prekybos tinklas „Maxima" skelbia nuo pirmadienio nutraukiantis „Respublikos leidinių“ prekybą. Tokį sprendimą anksčiau jau priėmė „Iki“ ir „Rimi“ bei Lietuvos paštas. 

„Maxima“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Atsižvelgdami į situaciją informuojame, kad nuo rytojaus stabdome prekybą laikraščiais „Respublika“ ir „Vakaro žinios“, – sekmadienį informavo „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė

Ji dar šią savaitę teigė, kad prekybos tinklas vykdys šalies institucijų prašymus, bet apie leidinio prekybos sustabdymą tąkart neprakalbo.

„Visų pirma, mes esame maisto prekių parduotuvė ir šiuo metu tikrai turime klausimų, kuriuos sprendžiant aktyviai dalyvaujame, reaguodami į situaciją Ukrainoje. Pavyzdžiui, ruošiame maisto paketus atvykstantiems Ukrainos gyventojams, krauname maisto produktus į vilkikus, kurie keliauja į Ukrainą. Dabar svarbu ne tik ryžtas, susitelkimas, bet ir šaltas protas. Privalome išlikti ramūs, nepanikuoti ir suprasti, kad esame saugūs. Ukrainai (o ir Lietuvai) geriausiai dabar padėti galime toliau dirbdami savo kasdienius darbus. Mūsų atveju tai reiškia užtikrinti, kad Lietuva turės maisto produktų, medikamentų ir kitų būtiniausių prekių.

Kai atsakingos mūsų šalies institucijos priims sprendimus dėl konkrečių leidinių, juos vykdysime, kaip ir iki šiol vykdėme bei toliau vykdome visus oficialių Lietuvos institucijų nurodymus“, – anksčiau dėstė E. Dapkienė. 

Prekybą „Respublikos leidiniais“ parduotuvės, o taip ir paštas nusprendė sustabdyti po to, kai žiniasklaidos priemonėje pasirodė melagingų žinių apie Rusijos karą prieš Ukrainą. 

„Vakaro žinios“ ir „Respublika“ dėl šiuose leidiniuose publikuojamų straipsnių viešojoje erdvėje linksniuojami ne pirmą kartą. Itin didelio žmogaus teisių aktyvistų pasipiktinimo anksčiau jie sulaukdavo dėl publikacijų, nukreiptų prieš LGBTQ+ bendruomenę. 

Leidinių redaktorius Vitas Tomkus praėjusiais metais paskelbė tekstą apie „ped*rastų valdžią“, o prokurorai pradėjo, bet vėliau nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo prieš LGBTQ+ asmenis. 

„Respublikos leidinių“ platformose neretai pasirodydavo tekstai, kuriuose palaikomas anti-LGBTQ+ judėjimas, vadinamas šeimų didžiuoju gynimo maršu. 

Žiniasklaidos priemonėje karts nuo karto „reklamuojasi" ir tokie anti-LGBTQ+ politikai kaip Valdemaras Valkiūnas, Petras Gražulis, kurie paskleidžia dezinformacijos apie LGBTQ+ žmonių teises ir laisves, lygina seksualines mažumas su palaidūnais, pasisako tik „už tradicinę šeimą".

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni