Prie Seimo planuojamas mitingas prieš Širinskienės siūlymą išbraukti partnerystę iš darbotvarkės

Pirmadienį, 18 val. 30 min., prie Seimo planuojamas protestas, kuriame susirinkusieji išreikš nepritarimą Lietuvos regionų frakcijos atstovės Agnės Širinskienės pasiūlymui išbraukti Partnerystės įstatymo projektą iš Seimo pavasario sesijos darbų programos. Mitinguotojai ketina atvykti prie parlamento rūmų su vėliavomis ir plakatais.

Elžbieta Latėnaitė | Jarmo.net koliažas (P. Ramono ir asmeninio archyvo nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Mitingą organizuoja aktorė Elžbieta Latėnaitė. „Seimo narė A. Širinskienė pateikė apgailėtiną pasiūlymą išbraukti partnerystę iš Seimo darbotvarkės. Jei antradienį Seimas pritars Širinskienės siūlymui atidėti partnerystę, kitas šansas greičiausiai bus 2028 metais. Tad antradienį Seimo narių rankose atsidurs rimtas, geopolitinio lygmens sprendimas“, – skelbia žinoma moteris. 

Ji ragina visus, palaikančius LGBTQ+ asmenų lygybę, susirinkti prie Seimo ir raginti politikus balsuoti „už Partnerystę ir Lygiateisiškumą visiems tautiečiams“.

„Mes raginame palaikyti europietišką, o ne putinišką šeimos sampratą. Kremliaus melagienas apie LGBT „grėsmę šeimai ir visuomenei“ drauge su homofobija siunčiame paskui rusų karinį laivą!“ – skelbia mitingo organizatorė. 

E. Latėnaitė primena, kad jau 16 Europos valstybių įteisino tos pačios lyties asmenų santuoką. 

Jarmo.net anksčiau jau rašė apie šią savaitę pateiktą A. Širinskienės pasiūlymą išbraukti partnerystės klausimą iš Seimo pavasario sesijos darbų programos esą dėl to, nes klausimas skaldo visuomenę. Politikė teigė, kad Ukrainoje prasidėjus Rusijos sukeltam karui, kalbėti apie LGBTQ+ asmenų lygybę ne laikas. Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją kaltindamas A. Širinskienę mėginimu riboti jo mandatą ir galimu siekiu nukreipti dėmesį nuo Kremliaus agresijos Ukrainoje. Anot T. V. Raskevičiaus, visuomenę skaldo ne partnerystės klausimas, o pati. A. Širinskienė. 


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni