Romas Zabarauskas: Šličytės homofobiška tirada – pavyzdys, ką kasdien Lietuvoje išgyvena LGBTQ+ žmonės

Netyla kalbos apie penktadienį iškilmingame Kovo 11-osios minėjime Seime skambėjusius deputatės Zitos Šličytės pasisakymus, jog esą Lietuvoje vyksta homoseksualizacija. Apie tai pasisakė ir LGBTQ+ teisių temomis drąsiai viešumoje diskutuojantis kino režisierius Romas Zabarauskas. 

Jarmo.net koliažas (stop kadras, Arūno Griciaus ir Marie Claire Verice nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Kovo 11-osios proga Seime – deputatės kaltinimai, neva Lietuvoje vyksta „ciniška ir įžūli Lietuvos homoseksualizacija“. Ačiū tiems svečiams, kurie reaguojate, kurie palikote salę", – politikams, kurie skambant deputatės homofobiškai tiradai išėjo iš minėjimo, dėkojo R. Zabarauskas.

LGBTQ+ teisių aktyvistas, kino režisierius teigė, kad neheteroseksualūs Lietuvos piliečiai yra klaidingai įsivaizduojami kaip priešiškai nusiteikę prieš valstybę. 

„Kažkodėl mes, LGBT+ žmonės, siekiantys pripažinti Lietuvos piliečių lygybę, nuolat esame verčiami jaustis valstybės priešais“, – savo „Facebook“ įraše apgailestavo R. Zabarauskas. 

Kino režisieriaus manymu, deputatės kalba Seime per Kovo 11-osios minėjimą yra akibrokštas, puikiai iliustruojantis, su kuo kiekvieną dieną susiduria LGBTQ+ bendruomenė mūsų šalyje.

„Ne tik esame diskriminuojami, ne tik turime patys aukoti savo karjeras, svajones ar komfortą dirbdami dėl Lietuvos progreso, bet dar ir sulaukiame tokių akibrokštų ir plačiosios visuomenės abejingumo jiems. Abejingumo – geriausiu atveju, nes didelė visuomenės dalis pritaria tokiai neapykantai! Tiesiog trūksta žodžių, bet ačiū puikiai iliustracijai, ką kasdien Lietuvoje išgyvena LGBTQ+ žmonės, ir kokie dviprasmiški jausmai apima per valstybines šventes“, – teigė jis. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni