Ar Seime kalbės LGBTQ+ jaunimas? Po skandalingos kalbos JAV lietuvė priminė Raskevičiaus pažadą

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius po skandalingos deputatės Zitos Šličytės kalbos Seime apie „Lietuvos homoseksualizaciją“ akcentuoja, kad ją išklausyti buvo priverstas ir JAV ambasadorius Lietuvoje, kuris palaiko LGBTQ+ asmenų teisių siekį ir pats yra homoseksualios orientacijos. Tad, pasak politiko, homofobiški pasisakymai iš Seimo tribūnos kelia grėsmę Lietuvos reputacijai ir net saugumui. Tuo metu Amerikos lietuvė prisiminė ir „laisviečio“ pažadą, kad Seime prabils ir LGBTQ+ jaunimas. 

Tomas Vytautas Raskevičius pažadėjo, kad Seime kalbės ir LGBTQ+ jaunimas. Šį pažadą jam priminė Amerikos lietuvė Lina Žigelytė | Jarmo.net koliažas (Seimo kanceliarijos, asmeninio archyvo nuotr. ir stop kadras)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Slūgstant emocijoms po šios dienos Signatarų klubo delegatės išpuolio iš Seimo tribūnos prieš laisvus Lietuvos žmones, privalome apmąstyti vieną paprastą dalyką. Iškilmingame Kovo 11-osios minėjime Seime dalyvavo JAV ambasadorius. JAV yra strateginė Lietuvos partnerė saugumo ir gynybos srityje. JAV Lietuvoje iki kovo pabaigos planuoja dislokuoti iki 1 tūkst. karių, o JAV Prezidento administracija ieško galimybių integruoti Lietuvą į NATO priešlėktuvinės gynybos sistemą. JAV ambasadorius Lietuvoje yra homoseksualus žmogus ir apie tai yra ne kartą pasisakęs viešai. Šiandien JAV ambasadorius Lietuvoje per ausines verčiamame tekste išgirdo žodį „pederastija“. Zitos Šličytės kalba nėra žodžio laisvė. Tai yra neapykantos kurstymas ir grėsmė nacionaliniam saugumui. Ir nebandykime apsimesti, kad taip nėra, kad ir kaip nemalonu tai būtų“, – „Facebook" paskyroje dėstė Laisvės frakcijos Seime atstovas.


Jarmo.net primena, kad JAV ambasadorius Lietuvoje Robert S. Glichrist praėjusiais metais taip pat dalyvavo ir „Kauno Pride" eitynėse, kuriose agresyviai nusiteikę asmenys mėgino sutrukdyti LGBTQ+ žmonėms žygiuoti Kauno Laisvės alėja. 

Į penktadienį Kovo 11-osios minėjime įvykusį akibrokštą taip pat sureagavo ir kiti LGBTQ+ teisių temomis pasisakantys aktyvistai.

„Nubundi 7 ryto Niujorko laiku pradėti darbo dieną ir išgirsti, kad Lietuvos homoseksualizacijai jau įvyko, nes taip per iškilmingą Lietuvos laisvės minėjimą sakė viena teta iš Seimo tribūnos“, – šmaikštavo humanitarinių mokslų daktarė Lina Žilegytė.

Jungtinėse Valstijose gyvenanti lietuvė priminė, kad Seimo narys T. V. Raskevičius davė pažadą, jog Seime kalbės ir LGBTQ+ jaunimas. Humanitarinių mokslų daktarė pastebėjo, kad kol kas tribūną parlamente gauna homofobiškai mąstantys asmenys.

„Tokioms tetoms lengva ranka duodamas bilietas į Seimo tribūną ir yra priežastis, kodėl pernai pavasarį gavau iš Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus viešą pažadą, kad gal ne nuo tribūnos, bet tikrai Seime per jo kadenciją kalbės laisvos Lietuvos LGBTQ+ vaikai ir jaunimas. Pameni, Romai Zabarauskai ? Pažadas iki šiol neįvykdytas. Gal kai kuriems šiandien nušvis, kodėl man buvo svarbu tą pažadą gauti", – teigė L. Žigelytė.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni