Elžbieta Latėnaitė: „Tai tiesiog kirtis į paširdžius“

Kovo 11-ąją nuskambėjusi deputatės Zitos Šličytės kalba Seime šokiravo. „Iškilmės kai kam pasirodė proga apipilti visus lietuvius Kremliaus propaganda“, – deputatės kalbą, kurioje – kaltinimai Lietuvoje vykdant homoseksualizaciją, įvertino garsi moteris, šiais metais atsiskleidusi esanti biseksuali. 

Elžbieta Latėnaitė pasisakė apie signatarės homofobišką kalbą | Jarmo.net koliažas (asmeninio archyvo nuotr. ir stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pasak aktorės, Z. Šličytė užsipuolė LGBTQ+ asmenis, kurie taip pat kuria Lietuvą ir prisideda prie šalies gerovės. Anot E. Latėnaitės, kovo 11-ąją deputatė pasinaudojo proga skleisti neapykantą. 

„Eilinė proga užsipulti taikius Lietuvos LGBTQ+ žmones. Žmones, kurie (lygiai kaip ir heteroseksualūs) kasdien kovoja vardan mūsų visų šalies gerovės, kuria, stato, šviečia, stiprina ir garsina mūsų visų Lietuvą. Žmones, kurie Lietuvoje vis dar nelaikomi lygiaverčiais ir lygiateisiais piliečiais, nesulaukia net vargano partnerystės įstatymo“, – dėstė garsi moteris,. 

Anot jos, su neapykanta LGBTQ+ asmenys susiduria pernelyg dažnai. „Ta kasdienė neapykantos dozė kur ne kur atlaikoma, įprasta. Bet tokią dieną, kai švenčiame tautos vienybę ir laisvę – tai tiesiog kirtis į paširdžius. Akibrokštas.

Ji teigė, kad žmogaus teisių užtikrinimas – tam tikras testas Lietuvai.

„LGBTQ+ yra dabar testas mūsų šaliai: ar mes Europa, ar mes Rusija? Ar mes įvairovė, ar jos baimė? Ar mes gerbiame visus, ar tik tuos, kurie telpa į senovinius rėmelius?“ – savo „Facebook“ paskyroje klausė E. Latėnaitė. 


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni