Signatarų klubo prezidentė teisina homofobišką kalbą pasakiusią Šličytę: „Tie, kurie šaukia apie toleranciją, pademonstravo visišką netoleranciją“

Signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė sureagavo į skandalą, kilusį po garsiai nuskambėjusių deputatės Zitos Šličytės homofobiškų pareiškimų per Kovo 11-osios iškilmingą minėjimą Seime. 

Zitos Šličytės homofobiški pareiškimai sukėlė skandalą | Stop kadras

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Seime pradėjusi kalbą, Z. Šličytė be skrupulų ėmė pulti LGBTQ+ bendruomenę kritikuodama „Kauno Pride“ eitynes, įvykusias praėjusių metų Kaune Laisvės alėjoje. Deputatė apkaltino žiniasklaidą, kad esą anti-LGBTQ+ akcijos - šeimų gynimo maršo – dalyvius siekiama parodyti kaip tamsuolius. 

Z. Šličytė teigė, kad „daugelis politikų ir visokio plauko samdomų ir gerai apmokamų leftistų“ palaiko LGBTQ+ eitynes. 

Toliau deputatė kalbėjo apie tradicinę vyro ir moters šeimą, kurios paskirtis esą pratęsti giminę.

Skambant homofobiškiems pareiškimams, dalis valdančiųjų Seime paliko salę. Viešoje erdvėje nuvilnijo kritika.

„Tie, kurie šaukia apie toleranciją, pademonstravo visišką netoleranciją“, – taip LGBTQ+ teisių palaikytojų pasipiktinimą įvertino Signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė. 

Komentuodamas tokį pasisakymą, kino režisierius Romas Zabarauskas aiškino, kad Lietuvoje pernelyg ilgai yra toleruojama homofobija. 

„Gerbiama prezidente (Birute Valionyte, - jarmo.net), taip – netoleranciją netolerancijai! Per ilgai Lietuva, o ypač nuosaiki visuomenės dalis toleruoja moraliai degradavusius žmones, o tiksliau – jų pasisakymus, veiksmus ir nuolatinę destrukciją. <...> Aukščiausiosios Tarybos deputatės Zitos Šličytės šlykšti kalba ir jūsų reakcija – gyvas įrodymas, jog nereikia būti prorusišku, kad nekęstum savo šalies piliečių. Gėda!“ – teigė R. Zabarauskas. 

„Signatarų klubo vadovė ne tai, kad neatsiprašė už nuo klubo pasakytą neapykantą kurstančią kalbą, bet ir toliau tą patys žinom ko malūną suka. Liūdesys ir apmaudas, jei Signatarų klubas nemato nieko blogo, kad jų pakviesti kalbėtojai gavę tribūną pila srutas, kursto neapykantą, niekina, menkina ir įžeidinėja mūsų bendrapiliečius“, – įsitikinusi Laisvės frakcijos Seime atstovė Ieva Pakarklytė. 


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni