Seimo kanceliarija: Šličytė kalbos iš anksto nepateikė, ją delegavo Signatarų klubas

Po to, kai Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatė Zita Šličytė Kovo 11-osios minėjime Seime užsipuolė LGBTQ+ bendruomenę, kilo klausimas, ar renginio organizatoriai iš anksto žinojo apie kalbą, kurioje minimi esą samdomi ir gerai apmokami leftistai, peikiamos „Kauno Pride" eitynės ir LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumo siekis 

Zita Šličytė | Seimo kanceliarijos/Dž.G.Barysaitės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė-Laugalienė portalui jarmo.net teigė, kad apie kalbos turinį minėjimo organizatoriai iš anksto nežinojo. Ji paaiškino ir tai, kaip Z. Šličytė buvo atrinkta sakyti kalbą.

„Kovo 11-osios renginių Seime programą, kuri sudaroma bendradarbiaujant Seimo kanceliarijos ir kitų valstybės institucijų atstovams, tvirtina Seimo valdyba. Pagal susiklosčiusią tradiciją Signatarų klubas teikia savo atstovą kalbėti iškilmingame Kovo 11-osios minėjime. Šiais metais Signatarų klubas delegavo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatę Zitą Šličytę.

Seimo kanceliarija įprastai prašo minėjime dalyvaujančių kalbėtojų kalbas pateikti iš anksto, kad galėtų užtikrinti sklandų vertimą. Tačiau deputatė savo kalbos nepateikė, todėl jos turinys prieš minėjimą nebuvo žinomas“, – teigė J. Radzevičiūtė-Laugalienė.

Jarmo.net primena, kad penktadienį Seime vykusiame iškilmingame minėjime pasisakiusi  Z. Šličytė pareiškė, kad neva vykdoma įžūli ir ciniška Lietuvos homoseksualizacija. Deputatė kritikavo LGBTQ+ eitynes, įvykusias praėjusiais metais Kaune, aukštino tariamai tradicinę vyro ir moters šeimą. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni