Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas: dėl karo kalti „gėjų paradai“

Rusija kaltinama nesilaikanti jokių tarptautinių teisės normų kare prieš Ukrainą: apšaudomi civiliai, gyventojams neleidžiama net evakuotis. Tačiau pačioje Rusijoje vadinamoji „karinė operacija“ yra pateisinama. Rusijos stačiatikių lyderis mėgina įtikinti, kad dėl to, kas vyksta Ukrainoje, yra kalti gėjai, kurie vakarų šalyse rengia paradus.

Rusijos stačiatikių lyderis | Nuotraukos šaltinis: pravoslavie.ru


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

VDU PMDF Politologijos ir SMF Sociologijos katedrų profesorė Milda Ališauskienė socialiniame tinkle „Facebook" pasidalijo nuoroda į Rusijos stačiatikių svetainėje patriarchia.ru publikuotą tekstą.

„Šio sekmadienio pamoksle Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Kirilas atskleidė „tikrąsias“ Donbase vykstančio konflikto (taip pateikiamas karas Ukrainoje) priežastis - gėjų paradus, kurie, anot jo, yra Vakarų pasaulio, siekiančio pasaulio valdžios, lojalumo „testas“, kurį turi išlaikyti visi norintieji tapti šio pasaulio dalimi", – rašo M. Ališauskienė.


Publikuotame stačiatikių svetainės tekste – Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarcho kreipimasis į rusų tautą. 

Jis buvo perskaitytas sekmadienį Kristaus išganytojo katedroje Maskvoje.  

Tekste vakarų šalys kaltinamos dėl vartotojiškumo, tariamo mėginimo sunaikinti Donbaso vertybes. Skelbiama, kad esą Ukrainoje skatinamos nuodėmės. Dėstoma, kad vakarai Ukrainai pateikė menamą testą.

„Testas labai paprastas ir kartu baisus – tai gėjų paradas. Daugeliui keliami reikalavimai surengti gėjų paradą yra ištikimybės tam labai galingam (vakarų, - jarmo.net) pasauliui išbandymas; ir mes žinome, kad jei žmonės ar šalys atmeta šiuos reikalavimus, tada jie neįžengia į tą pasaulį, o tampa jam svetimi“, – savo nuomonę dėsto dvasininkas. 

Jis teigia, kad esą gėjų paradai – tai nuodėmė, kuriai Ukrainoje yra priešinamasi, bet esą šį pasipriešinimą mėginama nuslopinti jėga. 

„Maskvos patriarchas didžiausia problema mato ne mirštančius žmones kare, o gėjų paradus, – taip situaciją komentuoja žmogaus teisių apžvalgininkas Simonas Bartulis. – Prieš šią nuodėmę, o ne smurtą, jis nori ir žiauraus teisingumo, bet ir „atleidimo“. Taip, beveik tiesiogiai, jis ir teisina karą Ukrainoje, nes esą Donbasą buvo verčiama gerbti LGBTQ teises. Būtent tokių pareiškimų fone LGBTQ žmonėms Lietuvoje labai sunku „nesiūbuoti laivo“.

Jarmo.net primena, kad dėl Rusijos invazijos į Ukrainą Laisvos visuomenės institutas kreipėsi į Seimo narius ir paprašė atidėti klausimus apie LGBTQ+ bendruomenę taip „nesiūbuojant valstybės laivo“ įsitempusioje Lietuvos visuomenėje.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni