Ukrainos LGBTQ+ teisių gynėja: Putinas mano, kad jam viskas galima

Ukrainos LGBTQ+ teisių organizacijos „Insight“ vadovė Olena Ševčenka pakomentavo žinias apie Rusijos jėgos struktūrų sudarytą sąrašą LGBTQ+ teisių aktyvistų, prieš kuriuos planuojama taikyti represijas pavykus okupuoti šalį, rašo naujienų portalas lanazione.it

Olena Ševčenka teigia girdėjusi apie sąrašą, sudarytą Rusijos jėgos struktūrų | Jarmo.net koliažas (asmeninio archyvo ir „Facebook" nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Rusijai tęsiant Ukrainos puolimą, šalies LGBTQ+ žmonės demonstruoja ryžtą ir drąsą. Kai kurie jų liko kovoti už valstybės laisvę. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie Rusijos pareigūnų sudarytą sąrašą asmenų, kuriuos ketinama nužudyti. Tarp tokių žmonių – LGBTQ+ teisių aktyvistai. 

O. Ševčenko teigia „girdėjusi apie tai“ ir kad „viskas įmanoma“. Tuo, jog Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui žmogaus gyvybė nieko nereiškia, pasaulis jau galėjo įsitikinti nuo karo, pradėto vasario 24-ąją, pradžios, kai Rusijos kariuomenė be skrupulų ėmėsi naikinti gyvenamųjų namų ir buvo nušluoti ištisi Ukrainos miestų gyvenamieji kvartalai. Jungtinės Tautos skelbia, kad dėl Rusijos karo prieš Ukrainą jau žuvo 1207 civiliai gyventojai. Karas pasiglemžė ne tik ukrainiečius, tačiau ir rusus.

O štai mūšio lauke kritusių rusų karių artimiesiems V. Putinas pažadėjo išmokėti po 110 dolerių kompensaciją. Panašu, kad po tiek Rusijos diktatorius įkainojo savo piliečių gyvybes.

„Tai blogis. Jis griauna mūsų šalį, mūsų namus. Jis žudo mūsų žmones“, – tikina O. Ševčenka ir pabrėžia, jog V. Putinas mano, kad jam viskas galima. 

Ukrainos LGBTQ+ teisių gynėja sako, kad LGBTQ+ asmenys intensyviai dalyvauja šalies gynyboje.

„Daugelis LGBTQ+ žmonių atliko karinę tarnybą. Kai kurie 2014 metais kariavo Rytų Ukrainoje. Dabar jie, būdami veteranais, ir vėl išvyko ginti mūsų šalies“, – dėsto O. Ševčenka. 

Anot jos, yra žinoma, kad Rusijos valdžia, vykdydama LGBTQ+ asmenų persekiojimą savo šalies viduje, to paties griebsis ir tokiu atveju, jeigu bus okupuota Ukraina.

„Saugumo sumetimais daug LGBTQ+ žmonių jau išvyko į kitas šalis. Visi žino, kad LGBTQ + žmonės bus vienas iš pirmųjų taikinių <...>. Jie daro viską, ką gali, kad išgelbėtų save“, – komentavo O. Ševčenka, kasdien sulaukianti šimtų žinučių ir skambučių iš susirūpinusių LGBTQ+ gyventojų.

Tęsiantis karui Ukrainoje iš šalies jau pasitraukė 1.5 mln. žmonių, 1 milijonas atvyko į Lenkiją. Migracijos departamento duomenimis, Lietuvoje jau užregistruota 3135 ukrainiečių, dauguma iš jų pateikė prašymus dėl leidimo laikinai gyventi humanitariniu pagrindu, nei vienas nepasiprašė prieglobsčio, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni