V. Čmilytė-Nielsen nesutinka su Širinskienės požiūriu: karas Ukrainoje – ne kliūtis Lietuvoje priimti Partnerystės įstatymą

Susipriešins visuomenė. Tokį menamą pavojų įvardindama parlamentarė Agnė Širinskienė siekia iš Seimo pavasario sesijos išbraukti Partnerystės įstatymo projektą ir jį lydinčius teisės aktus. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotoja teigia, kad esą didžioji dalis Lietuvos gyventojų partnerystei nepritaria, todėl dabar jai – ne laikas.

Viktorija Čmilytė-Nielsen | Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Įžvelgia susipriešinimą

Lietuvos regionų frakcijos atstovė Seime jau įregistravo pasiūlymą, kuris numatytų Seimo pavasario sesijos darbų programą be LGBTQ+ bendruomenei svarbaus įstatymo.

Anot A. Širinskienės reprezentatyvios apklausos rodo, kad partnerystės klausimas esą priešina visuomenę, o kadangi šiuo metu vyksta Rusijos karas Ukrainoje, reikėtų palaukti ir tariamai nepriešinti įvairių visuomenės grupių.

Su tokiu požiūriu nesutinka

Seimo pirmininkė, liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen su tuo nesutinka. Anot jos, nors parlamentas ir koncentruosis į projektus, kuriais bus siekiama padėti karo siaubiamai Ukrainai, tačiau tai nėra priežastis nesvarstyti Partnerystės įstatymo projekto.

Tad pavasario sesijoje partnerystė, anot politikės, nebus nustumta į sąrašo pabaigą.

„Nesutinku su tokiu požiūriu, kad tai yra klausimai, kurie būtų nesvarbūs ar kuriuos būtų galima nustumti į antrą planą. Kaip tik Lietuva turi daryti savo namų darbus ir spręsti tas problemas, kurios dar nėra išspręstos. Mes labai aiškiai sakome ir neturime palikti jokių abejonių, kad Lietuva priklauso tai valstybių šeimai, kur žmogaus teisės yra viena iš pagrindinių visuomenės vertybių“, – „Žinių radijui“ trečiadienį komentavo V. Čmilytė-Nielsen.

Raskevičius žada: Partnerystės įstatymas bus

Vienas iš įstatymo rengėjų Tomas Vytautas Raskevičius teigia, kad dėl įstatymo įtraukimo į Seimo pavasario sesiją ketinama apsispręsti jau šį ketvirtadienį per posėdį. Anot jo, Laisvės frakcija parlamente sieks palaikymo ne tik tam, kad įstatymas būtų įtrauktas į darbotvarkę, bet ir priimtas.

Tomas Vytautas Raskevičius | Seimo kanceliarijos/Džojo Gundos Barysaitės nuotr.


„Širinskienė registravo siūlymą jį išbraukti, tai Seimas ketvirtadienį dėl to spręs. Bet ateidama į Seimą Laisvės partija atsinešė idėjas, kurios priartintų Lietuvą prie vakarietiškų vertybių ir kuo labiau atitolintų mūsų valstybę nuo Kremliaus ideologijos. Man atrodo, kad, atsižvelgus į pastarųjų dienų aplinkybes, į karo kontekstą, negalime leisti, kad pagrindinės mūsų partijos programinės temos taptų vidaus ar išorės priešiškų jėgų įrankiu, didinant susipriešinimą mūsų visuomenėje“, – antradienį naujienų agentūrai ELTA kalbėjo T. V. Raskevičius.

Anot jo, įsivyravus geopolitinėms įtampoms pasaulyje, yra svarbu siekti, jog Lietuva artėtų prie demokratinių ir vakarietiškų vertybių. Jis pažadėjo: „Partnerystės įstatymas pavasario sesijoje tikrai bus, ir aš kaip politikas, ir Laisvės frakcija sieks, kad aplink jį maksimaliai vienytųsi žmonės, politikai, kurie pasisako už kuo daugiau vakarietiškas ir demokratines vertybes Lietuvoje“.

Parengta pagal ELTOS, LRT ir „Žinių radijo“ informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni