Su Kremliaus režimu siejami anti-LGBTQ+ judėjimo atstovai kaltina žmogaus teisių gynėjus dėl Rusijos propagandos

„Pro Patria“ atstovai save pristato kaip jaunimo sambūrį. Šio judėjimo tinklalapyje galima rasti kraštutinių dešiniųjų mintis atspindinčių publikacijų, o taip pat ir kritiką LGBTQ+ asmenų teisėms. Anot „Pro Patria“ jaunimo, Lietuvoje „stumiama“ seksualinė revoliucija ir tariamos LGBTQ+ reformos, kurios esą formuoja Rusijos propagandai palankią terpę. Tačiau su Kremliaus režimu siejami būtent patys anti-LGBTQ+ veikėjai. 

Jarmo.net koliažas (pngset.com, pexels.com ir momentinė ekrano nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šią savaitę „Pro Patria“ vienas atstovų Dovilas Petkus paskelbė tekstą, kuriame teigia, kad esą Lietuvoje naikinama šeimos samprata. D. Petkus skleidžia žinią, kad esą tuo pasinaudodama Rusija gali save pateikti kaip tradicinių šeimų gynėja.


Tačiau žurnalistas Šarūnas Černiauskas teigia, kad Lietuvos visuomenės nusiteikimas prieš LGBTQ+ asmenis yra naudingas pačiam Rusijos režimui.

„Anti-LGBT judėjimas – tiesioginis Kremliaus interesas ES. Faktas. Kremlius finansavo ne vieną ir ne dvi organizacijas, kurios būrė tarptautines pajėgas prieš LGBT+ teisių užtikrinimą. Faktas. Minimum viename tokio plano renginyje (Italijoje, su proputinišku politiku Salvini priešaky) dalyvavo ir Lietuvos organizacijų atstovai per projektą, kuriame dalyvavo ir „Pro Patria“. Faktas. Tą kelionę, deja, finansavo Lietuvos valstybė“, – komentuoja jis. 

Š. Černiauskas kartu su savo kolege Miglė Krancevičiūtė praėjusiais metais paskelbė tyrimą apie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuotą projektą „AŠIS“. Jo metu dalis projekto dalyvių vyko į 2019 metais Italijoje organizuotą Šeimų kongresą, kuriame pastebėti prokremliškų veikėjų ir oligarchų pėdsakai. Pastarieji tiesiogiai siejami su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. 

Renginys susijęs su artimu V. Putino bendražygiu, buvusiu Rusijos geležinkelių vadovu Vladimiru Jakuninu, o taip pat ir su Rusijos oligarchu Konstantinu Malofejevu, kuriam dar 2014 metais JAV pritaikė sankcijas, nes, JAV duomenimis, jis finansavo prorusiškus separatistus Ukrainoje, yra tiesiogiai susiję su jų lyderiais. 

Be to, vykdant tyrimą paaiškėjo, kad organizacijos, skelbiančios save šeimų gynėjomis, tokios kaip Laisvos visuomenės institutas ir „Pro Patria“, vykdė mokymus, skelbė žiniasklaidoje tekstus kuriuose kritikuojami liberalios politikos šalininkai. 

Tyrimą galite skaityti šioje publikacijoje: „Valstybė finansavo šeimų gynėjų kelionę į prokremlišką renginį

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni