„Mokame ne tik šokti. Mokame ir gintis“

„Mokame ne tik šokti... Mokame ir gintis“ – tokią žinutę siunčia į kovą už Ukrainos laisvę stojęs Kijyve įsikūrusio LGBTQ+ klubo „Versace“ šokėjas.

Socialinių tinklų nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vaikino žinutė apskriejo socialinius tinklus. „Dabar Ukraina siunčia twink (jaunatviškai atrodančius, - jarmo.net) kovotojus, Rusija neturi jokių šansų“, – pusiau juokais, pusiau rimtai rašė vienas „Twitter“ vartotojų.
 

Jaunuolis savo „Instagram“ paskyroje, pavadintoje „zolotun_bohdan“, nurodė esantis ne tik šokėjas, bet ir atlikėjas, o taip pat ir modelis. 

Į kovą prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino kėslus okupuoti Ukrainą pakilę LGBTQ+ asmenys teigia kovojantys su homofobišku priešu. Neabejojama, kad blogiausiu atveju Rusijai okupavus Ukrainą joje bus įvedami ir prieš LGBTQ+ asmenis nukreipti įstatymai, nehetreroseksualūs asmenys susidurs su represijomis.

Nuo 2013 metų Rusijoje galioja prieš taip vadinamą „gėjų propagandą“ nukreiptas įstatymas. Skelbiama, kad nuo to laiko agresija ir diskriminacija prieš LGBTQ+ asmenis Rusijoje ėmė klestėti ir augti. 2017-2019 metais Rusijos kontroliuojamoje Čečėnijoje LGBTQ+ žmonės pradėti kankinti ir įkalinti koncentracijos stovyklose. Būta ir žmogžudysčių.

Su LGBTQ+ teisių užtikrinimo problemomis buvo susiduriama ir Ukrainoje, tačiau šioje vakarų kryptį pasirinkusioje šalyje LGBTQ+ asmenys nuožmiai kovojo už savo teises ir padėtis per dešimtmetį vis gerėjo.

LGBTQ+ bendruomenės atstovai siekia apginti Ukrainą nuo agresyvios V. Putino rankos ir dar prieš vasario 24-osios invaziją aktyviai dalyvavo treniruočių stovyklose. 

Ukrainoje veikia LGBTQ+ kariškių ir veteranų asociacija, kurią LGBTQ+ teisių aktyvistas Viktor Pylypenko įkūrė po kovų Donbase. Asociacijos nariai dalyvavo „Kyiv Pride“ organizuotose eitynėse už lygybę. 

O štai nevyriausybinė organizacija „Kyiv Pride“ intensyviai padeda Ukrainos žmonėms teikdama karinę, humanitarinę ir informacinę pagalbą.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni