Jungtinėje Karalystėje pristatyta ypatinga moneta, skirta LGBTQ+ bendruomenei

Jungtinėje Karalystėje minint 50-ąsias „Pride“ eitynių metines Karališkoji monetų kalykla šią savaitę pristatė proginę 50 pensų monetą, išmarginą vaivorykštės spalvomis. Ji dedikuota specialiai LGBTQ+ bendruomenei. 

Štai taip atrodo proginė „London Pride“ moneta | royalmint.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nuo pirmojo oficialaus „Pride“ renginio 1972 metais LGBTQ+ teisių judėjimas tapo vienu iš svarbių politinių ir kultūrinių sričių Jungtinėje Karalystėje. Jau 50 metų rengiamos LGBTQ+ bendruomenės eitynės vis labiau populiarėja ir prisideda prie kovos prieš priespaudą. Eitynių dalyviai – LGBTQ+ bendruomenės teisių gynėjai.

Monetą sukūrė Rytų Londono menininkas Dominique'as Holmesas. Joje pavaizduotas vaivorykštės spalvomis išmargintas Londonas ir „Pride“ eitynes atspindinčios vertybės: matomumas, vienybė ir lygybė.

„Prideׅׅ“ proginė moneta sukurta naudojant specialaus leidimo spalvotas sidabro monetų versijas ir pažangiausią spalvoto spausdinimo technologiją.

„50-ųjų „Pride“ eitynių Jungtinėje Karalystėje metinės yra svarbi šventė. Mums suteikta privilegija pažymėti 50 metų pažangumo laikotarpį nukalant šią 50 pensų monetą. Tai pirmoji moneta, skirta Didžiosios Britanijos LGBTQ+ bendruomeneiׅ“, – kalbėjo Karališkosios monetų kalyklos proginių monetų padalinio direktorė Clare Maclennan.

Šio tipo monetos į apyvartą plačiai nepateks, bet šią vasarą jų bus galima įsigyti „The Royal Mint“ svetainėje.

Parengta pagal „Washington Blade“ informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni