L. Slušnys abejoja A. Verygos kompetencija: kaip psichiatras gali taip kalbėti apie homoseksualius žmones?

Jeigu neatsisakys Civilinės sąjungos projekto ir valstybės vadovo statuso suteikimo Vytautui Landsbergiui, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) trauksis iš partijų susitarimo dėl gynybos ir užsienio politikos – tokį ultimatumą valdantiesiems pateikė „valstiečiai“. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys Linas Slušnys, kuris pagal profesiją yra psichiatras, susikibo su „valstiečiu“ Aurelijumi Veryga, taip pat turinčiu gydytojo-psichiatro licenciją. Konservatorius tikino, kad jam gėda už savo kolegą dėl pastarojo kalbų apie homoseksualius žmones.

L. Slušnys sako, kad jam gėda dėl A. Verygos kalbų | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Žurnalistės Eglės Samoškaitės vedamoje portalo tv3.lt laidoje „Dienos pjūvis“ A. Veryga buvo paklaustas, kaip LVŽS nariai sugalvojo tokį „šantažistinį ėjimą, kad jeigu valdančioji koalicija priims Civilinės sąjungos įstatymą ir jeigu patvirtins vadovo statusą Vytautui Landsbergiui, tai Valstiečių ir žaliųjų sąjunga trauksis iš susitarimo dėl gynybos“.

Atsakydamas į tai, Seimo narys A. Veryga teigė, kad frakcija šiuo klausimu diskutavo ir stengėsi dalyvauti procesuose, susijusiuose su užsienio reikalų ir gynybos politika. 

„Aš tik norėčiau patikslinti vieną dalyką – mes kalbame apie nacionalinius susitarimus. Kiek žinau, mano kolega Gaižauskas turėjo akcentuoti tai, kad toliau palaikysime įstatymus, kurie susiję su gynyba, krašto apsauga, kitais svarbiais dalykais, bet jeigu tokiu sunkiu laikotarpiu bus stumiami buldozeriu visuomenėje tikrai labai kontraversiškai vertinami sprendimai <...>, tai mums atrodo labai veidmainiška kviesti dalyvauti politines partijas susitarimuose“, – laidoje tikino buvęs Sveikatos apsaugos ministras. 


Konservatorius L. Slušnys pareiškė, kad jam susidaro įspūdis, jog „valstiečiai“ grasina, nes negali pasiekti savo tikslų. „Tai yra tokia (taktika), kai negaliu kažko padaryti, tai (imuosi) tokios retorikos“, – kalbėjo jis.

Politikas dėstė, kad jau įvykę susitarimai „yra nejudinami“ ir jais negalima manipuliuoti grasinant pasitraukti, nes tokiais susitarimais siekiama užtikrinti krašto apsaugą ir kitas svarbias sritis. 

Kalbėdamas apie Civilinės sąjungos įstatymą, L. Slušnys akcentavo, jog „niekada nerasime tinkamo laikmečio“, jeigu nebus politinės valios. 

„Mes vieną kartą sakome „per anksti, tik įžengė į Seimą“, kitą kartą vėl kažkas – karai, todėl negerai. Aš gerbiu partijos, kuri yra mūsų koalicijos partnerė, įsipareigojimą savo rinkėjams, gerbiu savo kolegas, kurie pasirašė koalicinį susitarimą, kad šitas klausimas jiems yra aktualus ir svarbus. Ir kaip koalicijos partneris aš net negaliu diskutuoti šituo klausimu – mes taip susitarėme, kad šis klausimas bus darbotvarkėje, jie ieškos būdų, kaip atrasti kuo daugiau balsų“, – dėstydamas mintis apie Laisvės partiją ir Civilinės sąjungos įstatymą, akcentavo konservatorius. 

Pasak L. Slušnio, LGBTQ+ bendruomenei šeiminių santykių reglamentavimo nebuvimas – didelė problema.

„Man keisčiausia, kai buvęs psichiatras – vargu, ar gali būti buvęs –  kalba tokius dalykus. Ir man, kaip kolegai, kartais jau gėda, nes kaip bus galima dirbti su pacientais ateityje, jeigu nebedirbs Seime, ir, sakykim, ateis homoseksualus žmogus arba homoseksualios šeimos atstovas į terapiją... Kaip galima tiems žmonėms padėti? Kaip su jais dirbti, kai tu sakai, kad tu iš anksto esi pasmerktas“, – A. Verygai rėžė L. Slušnys.

„Valstietis“, išgirdęs abejones dėl jo, kaip psichiatro, kompetencijos, sukluso.

„Pirmiausia noriu paraginti Liną nustoti čia ką nors gėdinti, – portalas tv3.lt cituoja A. Verygą. – Mano psichiatrijos reikalai yra mano reikalai, reikėtų žiūrėti savų ir juo labiau atsargiai švaistytis tokiais žodžiais kaip Putinas ar panašiai kalbant apie valstiečius žaliuosius, kurie po ilgų partijų šnekų pirmieji paskyrė tuos 2 proc. krašto apsaugai, užsuko modernios karinės technikos pirkimus, sprendė klausimus dėl šauktinių kariuomenės ir panašiai“.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni