Armonaitė: partnerystės kritikams nepatogus faktas, kad vaikinai, kažkada su aukštakulniais vaikščioję po Kyjivo klubus, šiandien stovi savo šalies gynyboje

Seimo pirmininkės pavaduotojas, „darbietis“ Andrius Mazuronis teigia, kad neva Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus sprendimas spręsti Partnerystės įstatymą priimtas ne laiku, praneša naujienų agentūra ELTA. Tačiau „laisvietė“ Aušrinė Armonaitė atkerta, kad dalis faktų Partnerystės įstatymo kritikams – itin nepatogūs.

A. Armonaitė | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/ausrine.armonaite


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Sako, kad partnerystei dar ne laikas

A. Mazuronis sakė, kad partnerystės klausimo įtraukimu į Seimo programą norima sukelti politinę įtampą, bet esą ne iš tiesų spręsti šį klausimą.

Andrius Mazuronis | Seimo kanceliarijos/O.Posaškovos nuotr.


„Kai matau diskusiją iš arti ir tuos neoficialius debatus posėdžių salėje, man susidaro toks įspūdis, kad žmonės, kurie deklaruoja, kad atėjo išspręsti šį klausimą, jie tiesiog maitinasi iš jo, o to noro išspręs iki galo paprasčiausiai nėra. Nes visi veiksmai iš jų pusės rodo paprastą dalyką: tiems žmonėms reikia proceso, politinės įtampos, savo rinkėjų mobilizavimo, <...> o ne klausimo išsprendimo“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė „darbietis“, praneša ELTA.

Pasak jo, kadangi Partnerystės įstatymas sukelia emocijas visuomenėje, pavasario sesija nėra geriausias laikas imtis jo svarstymo, kadangi yra kilusi geopolitinė įtampa regione.

„Aš nesu įsitikinęs, ar tai pats tinkamiausias laikas tokiems emocijas generuojantiems klausimams grįžti į politinę darbotvarkę, kai yra iš tiesų tokių rimtų egzistencinių dalykų“, – „Žinių radijuje“ sakė jis.

Ne daugumos sprendimas

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sekmadienį dalyvaudama Vilniuje Katedros aikštėje surengtoje šventėje „Visos šeimos – svarbios“ sakė besitikinti, kad jau netrukus kolegos Seime galės išvysti Partnerystės įstatymo projektą ir jį įvertinti. Ji atrėmė ir argumentus, kad esą tam nėra laikas.

„Tai nėra tik visuomenės daugumos sprendimas. Liberali demokratija veiksminga ir gyvybinga tiek, kiek mes apsaugome mažumų teises. Ir sakyti, kad visuomenė dar nepasiruošė, dauguma nepritaria, yra tiesiog neteisinga“, – sakė „laisvietė“.

„Žingsnelis į priekį yra geriau nei jokio žingsnio apskritai. Kalbant apie vakarus, rytus, despotiją ir taip toliau, nepatogus tikriausiai yra tas faktas partnerystės oponentams, kad laisvojo pasaulio lyderis prezidentas Zelenskis yra ne kartą pasakęs – palikite tuos žmones ramybėje, spręskime šias teises. Nepatogus tikriausiai tas faktas, kad jo partija, kuri ryžtingai stovi prieš tironiją, prisijungė prie liberalų europinės šeimos. Nepatogus faktas ir tai, kad vaikinai su aukštakulniais, kažkada vaikščioję po Kyjivo klubus, šiandien stovi savo šalies gynyboje ir aukoja savo sveikatą, savo dvasią“, – pridūrė A. Armonaitė.

Jarmo.net primena, kad Laisvės partijos pirmininkės A. Armonaitės teigimu, naujienų apie Partnerystės įstatymo projektą reikėtų laukti jau netrukus. Planuojama, kad jis pakartotinai bus teikiamas dar šią Seimo pavasario sesiją. Tiesa, Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, bent antradienį to padaryti neplanuojama.

Prieš kurį laiką Seime tvirtinant pavasario sesijos darbų programą, Lietuvos regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė pasišovė iš programos Partnerystės įstatymą pašalinti ir teigė, kad esą nereikia skaldyti visuomenės, kai Rusija pradėjo plataus masto karinius veiksmus Ukrainoje. Tačiau Laisvės frakcijos pasiūlyto Partnerystės įstatymo projekto iš pavasario darbotvarkės išbraukti nepavyko. Prieš metus pavasario sesijoje pirmąkart teikiant Partnerystės įstatymo projektą, jis buvo atmestas ir grąžintas įstatymo rengėjams tobulinti.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni