Seime pirmadienį bus pristatytas Civilinės sąjungos įstatymo projektas (papildyta)

Pirmadienį 13 val. įvyks spaudos konferencija „Civilinės sąjungos įstatymo projekto pristatymas“, praneša Seimo kanceliarija.

Vytautas Mitalas | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip matyti iš lrs.lt pateiktos informacijos, kol kas Civilinės sąjungos įstatymo projektas dar nėra įregistruotas. 

Skelbiama, kad konferencijoje dalyvaus Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir TS-LKD frakcijos narė Jurgita Sejonienė.

„Projektas susijęs su dviejų asmenų civilinio statuso apibrėžimu Lietuvos įstatymuose“, – naujienų agentūrai ELTA teigė V. Mitalas.


Kaip skelbia portalas europa.eu, kai kuriose ES šalyse civilinė sąjunga ir registruota partnerystė laikomos lygiavertėmis arba prilygintinomis santuokai.

Visos šalys, kuriose leidžiama tuoktis tos pačios lyties asmenims, paprastai pripažįsta kitose šalyse sudarytą tos pačios lyties asmenų registruotą partnerystę.

Šalyse, kuriose tos pačios lyties asmenims tuoktis neleidžiama, bet kuriose partnerystė kokia nors forma registruojama, užsienyje susituokusioms tos pačios lyties asmenų poroms paprastai suteikiamos tokios pat teisės kaip partnerystę įregistravusioms poroms.

Tačiau šių ES šalių įstatymuose registruota partnerystė kol kas nenumatyta Bulgarijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Lenkijoje, Rumunijoje, Slovakijoje.

Papildyta 2022-05-16 d. 14:24 val. Seime buvo pristatytas Civilinės sąjungos įstatymas. Plačiau apie tai skaitykite šioje publikacijoje: Pristatytas kompromisinis Civilinės sąjungos įstatymas: atsižvelgė į visuomenės nuogąstavimus dėl šeimos ir santuokos, minimas popiežius

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net


Naujesnė Senesni