Homoseksualius žmones žudynėmis gąsdinantis P. Gražulis pasičiupo Šventąjį raštą

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai pradėjus tyrimą dėl parlamentaro Petro Gražulio elgesio, pastarasis prisiminė esąs krikščionis ir griebėsi Šventojo rašto. 

Petras Gražulis | O.Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Užuominos apie žudymą

Po to, kai aprėkė į Seimą atvykusius LGBTQ+ jaunuolius bei juos išpravardžiavo, o tuomet dėl savo elgesio sulaukė etikos sargų dėmesio, pirmadienį politikas žiniasklaidai išplatino savo paaiškinimą. Žurnalistams išsiųstame rašte, skirtame Etikos ir procedūrų komisijai, daugiausia remiamasi religinėmis dogmomis. Rašte taip pat slypi užuominos ir apie LGBTQ+ jaunuolių žudymą. 

„O apskritai dėl šio ginčo, tai Jums ir LGBT atstovams noriu pacituoti Šventąjį raštą – kai Šv. Petras ir apaštalai buvo persekiojami už Dievo mokslo skleidimą, jei atsakė taip: „Dievo reikia klausyti labiau negu žmonių“ (Apd 5,29). Todėl, Jums, kurie vedate jaunimą į paklydimą, noriu skirti šiuos Kristaus žodžius iš Mato evangelijos: Mt 18,6 „O kas pastūmėtų į nuodėmę vieną iš šitų mažutėlių, kurie tiki manim, tam būtų geriau, kad girnų akmuo būtų užkabintas jam ant kaklo ir jis būtų paskandintas jūros gelmėje“, – raštu mintis dėstė P. Gražulis.

Portalui jarmo.net parlamentaras teigė, kad savo paaiškinimuose Šventuoju raštu rėmėsi dėl to, nes esą teisė kyla būtent iš moralės. „Mes esame krikščioniškas kraštas ir turime remtis krikščioniško mokymo moraliniais principais“, – kalbėjo P. Gražulis. 

Vis tik Konstitucija numato, kad Lietuvoje nėra valstybinės religijos, negana to, žmogaus įsitikinimais, praktikuojama religija ar tikėjimu negali būti pateisinamas nusikaltimas ar įstatymų nevykdymas.

„Ten (Šventajame rašte) jis (Dievas) grasina ir mirtimi“, – kalbėdamas apie homoseksualius asmenis sakė Seimo narys.

Paklaustas ar nemano, kad iš jo lūpų skamba grasinimai LGBTQ+ asmenims, parlamentaras atsakė tik cituojantis Šventąjį raštą, be to, mirtingi yra visi. Politikas sakė žudyti nieko neraginantis.

Kaltina neapykantos kurstymu ir šmeižtu

LGBTQ+ jaunuoliai, kuriuos P. Gražulis įžeidinėjo Seime, teigia, kad prieš juos buvo kurstoma neapykanta dėl jų seksualinės orientacijos. Po incidento Seime Vilniaus apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jarmo.net šaltinių duomenimis, mažiausiai vienas asmuo jau yra pripažintas nukentėjusiuoju nuo šios nusikalstamos veikos. 

„Manau, kad jis šmeižia LGBTQ+ bendruomenę sakydamas, kad ji – tai kažkokie lobistai, kad LGBTQ+ yra propaganda“, – jarmo.net sakė Mantas Meškerys, taip pat dalyvavęs konflikte su P. Gražuliu.
 
Anot jo, pirmadienį P. Gražulio išplatintame paaiškinime išties yra aliuzija į tai, kad homoseksualius asmenis reikia žudyti. Tad tai drąsiai galima vertinti kaip dar vieną grasinimą bei kurstymą.


Gegužės 26-ąją P. Gražulis LGBTQ+ asmenis Seime vadino ligoniais, iškrypėliais, aptarinėjo intymius jų gyvenimo aspektus, plūdosi necenzūriniais žodžiais. Paklaustas, ar dera Seimo nariui su į parlamentą atvykusiais jaunuoliais diskutuoti apie lovos reikalus, parlamentaras atsakė: „Tai tegul jie nevaikšto į Seimą, o guli lovoje“. 

Be to, atsakydamas į Etikos ir procedūrų komisijos paklausimą, P. Gražulis nurodė, kad terminas „iškrypėlis“ jokiu būdu nėra menkinantis. Paklaustas, o kaip jaustųsi, jeigu parlamentarą kalbinantis žurnalistas pavadintų jį iškrypėliu, P. Gražulis tikino, kad tai vertintų kaip šmeižtą. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni