Į Vilniaus padangę pakilę LGBTQ+ balionai žymi Lietuvos skrydį laisvės link

Šeštadienio rytas Vilniuje - spalvingas. Į dangų pakilo LGBTQ+ vėliavomis papuošti oro balionai.

Į dangų pakilo spalvingi oro balionai | LGL/A.Didžgalvio nuotr. 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Nepriklausomybė mums padovanojo laisvę būti savimi“, – portalui lrt.lt pažymėjo V. Simonko, komentuodamas pokyčius Lietuvoje po išsivadavimo iš SSRS okupacijos. 

Tiesa, LGL vadovas negailėjo kritikos įstatymų leidėjams - tos pačios lyties porų santykių reglamentavimo priėmimas sunkiai skinasi kelią. Tačiau šiais metais, pasak jo, atsirado viltis - Seime pateiktas Civilinės sąjungos įstatymas.

LGL./A.Didžgalvio nuotr.

Pirmosios „Baltic Pride“ eitynės Vilniuje įvyko 2010 metais, skelbia lrt.lt 

Tąkart jose dalyvavo maždaug 350 žmonių, o štai jau šiemet eitynių organizatoriai laukia net iki 10 tūkst. dalyvių. Sulig kiekvienais metais eitynių dalyvių gretos gausėjo, o priešiškai nusiteikusių asmenų mažėjo. Pirmosiose eitynėse, lrt.lt duomenimis, budėjo daugiau nei 800 policijos pareigūnų, buvo pasitelkta raitoji policija. Susirinkę protestuotojai svaidė akmenis, dūmines bombas, skandavo įžeidžiančius šūkius.

Šiais metais eitynėse taip pat dalyvaus policijos pareigūnai, tačiau užkardos statomos nebus - pasak policijos atstovų, dėl itin sumažėjusių incidentų atvejų jų neprireiks. 

LGL/A.Didžgalvio nuotr.

Paskutinį kartą „Baltic Pride“ eitynės Vilniuje įvyko 2019 metais. Jose incidentų išvengti pavyko. 

Tai demonstruoja šiek tiek pagerėjusį visuomenės požiūrį. 

Galima drąsiai teigti, kad šeštadienį į Vilniaus padangę pakilę LGBTQ+ spalvomis išmarginti balionai žymi ir Lietuvos skrydį laisvės link.

„Baltic Pride“ yra renginys, kuris kasmet vyksta vis kitoje Baltijos šalyje.

Portalas lrytas.lt skelbia, kad Vilniaus centre šeštadienį rengiant LGBTQ+ bendruomenės „Baltic Pride“ eitynes, tuo metu Katedros aikštėje vyks katalikų kontrprotestas. Pastarieji kviečia į viešą maldą. O štai Vingio parke vyks Kristupo Krivicko anti-LGBTQ+ akcija „Už tradicinę šeimą“.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni