Katalikai ketina protestuoti prieš LGBTQ+ eitynes, Simonko priešininkus vadina eitynių talismanais

14-tą valandą šeštadienį Vilniuje šalia Bernardinų sodo prasidėsiančiose eitynėse budės daugiau pareigūnų, tačiau užkardos statomos nebus. Bet prieš LGBTQ+ eitynes ketina protestuoti save katalikais vadinantys asmenys. 

Asociatyvi GettyImages nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Eitynes organizuoja Lietuvos gėjų lyga (LGL), kuri pasitelkusi 11 autobusų, skleisiančių muziką, lydės eitynių dalyvius. LGL vadovas Vladimiras Simonko tikisi sulaukti iki 10 tūkst. dalyvių. 

Renginiui intensyviai ruošiasi ne tik organizatoriai, tačiau ir policijos pareigūnai: jau dabar pasitelkiamos pareigūnų brigados, turėsiančios užkardyti bet kokius galimus neramumus, taip pat stebima ir viešoji erdvė.

Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas naujienų portalui delfi.lt tikino, kad eitynėse dirbs ir uniformuoti policijos pareigūnai, ir dialogo grupės pareigūnai, kurie bus be uniformų. Pasak S. Gago, juos eis identifikuoti - bus raiščiai ant rankų. Eitynėse taip pat plušės kriminalinės policijos pareigūnai, kurie stebės situaciją renginio prieigose.

Pasak Vilniaus apskrities policijos viršininko, eitynėse pažeidėjų bei konfliktų tarp eitynių dalyvių ir prieš juos nusiteikusių asmenų mažėja, taigi, užkardų neprireiks. 

Kaip skelbia delfi.lt, pasipiktinusių asmenų susirinks ir šiemet. Katalikai gyventojus kviečia susirinkti į Katedros aikštę ir kalbėti rožinį prieš neva homoseksualizmo propagavimą. O štai V. Simonko įsitikinęs - LGBTQ+ bendruomenė jau priprato prie opozicijos, priešininkai tapo tarsi eitynių talismanais, bet galbūt jie vieną dieną pasirinks LGBTQ+ lygiateisiškumo pusę.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni