Paaiškėjo, kokia bauda atsipirko vaivorykštės perėją suniokojęs 18-metis

Pasidžiaugti atnaujinta vaivorykštės spalvų perėja vilniečiai galėjo neilgai. Iškart po jos atnaujinimo vasaros pradžioje praėjus kelioms dienomis ji vėl buvo sutepliota. Tikėtina, tai padaryta siekiant išreikšti neapykantą LGBTQ+ asmenims. Vilniaus apskrities policijos pareigūnai patikslino, kokią bausmę skyrė asmeniui, kuris padarė šį pažeidimą.

Už perėjos išterliojimą 18-mečiui skirta 15 eurų bauda | Jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Jarmo.net jau skelbė, kad Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja J. Samorokovskaja informavo, jog birželio 10-ąją buvo gautas registruotas pranešimas dėl Vilniuje šalia Pylimo gatvės 21-uoju numeriu paženklinto pastato esančios vaivorykštės spalvomis pažymėtos perėjos niokojimo.

„Dėl minėto įvykio buvo nustatytas įvykio kaltininkas. Buvo pradėta administracinio nusižengimo teisena bei asmeniui, suniokojusiam perėją, buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl administracinio nusižengimo, numatyto Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 481 str.“, – anksčiau jarmo.net tikino ji.

Paklausus, kokio amžiaus asmeniui surašytas protokolas bei kokio dydžio bauda skirta, J. Samorokovskaja ketvirtadienį informavo, kad 2004 metais gimusiam jaunuoliui dėl nedidelio viešojo tvarkos pažeidimo buvo skirta 15 eurų bauda.

Ši suma – tai pusė minimalios baudos. Paprastai pareigūnai pusę minimalios baudos skiria asmenims, kurie nusižengia pirmą kartą.

Kaip anksčiau komentavo Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūrate Juškaitė, tokiais veiksmais, kai juodais dažais suniokojama vaivorykštės spalvų perėja, norima pasiųsti žinią LGBTQ+ asmenims, jog šie Vilniuje nepageidaujami, todėl, pasak jos, tai turėtų būti būti kvalifikuojama kaip neapykantos nusikaltimas.

Papildyta 2022-04-04 d. 09:44 val. Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus visuomenės informavimo specialistas Irmantas Kuzas nurodė, kad vasaros pradžioje vykdyti perėjos dangos tvarkymo darbai Pylimo gatvėje šalia 21 A numeriu pažymėto pastato kainavo 800 eurų su PVM

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni