Per Kauno „Pride” nuo petardos pasprukęs keturkojis dalyvavo Vilniaus „Baltic Pride” eitynėse

Praėjusiais metais „Kauno Pride” vykusiose eitynėse incidentų neišvengta. Į kai kuriuos LGBTQ+ eisenos dalyvius mesti kiaušiniai, pasitelktos ir petardos. Plačiai nuskambėjo atvejis, kai sprogimo išgąsdintas šuo, papuoštas vaivorykštės atributika, tiesiog dingo. Tačiau šiais metais jį vėl buvo galima išvysti Vilniuje vykusiose eitynėse - šuns šeimininkė portalui jarmo.net pasakojo besidžiaugianti galinti su augintiniu ir toliau dalyvauti LGBTQ+ teisių proteste.

Jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Išties jis yra dalyvavęs ne vienose eitynėse. Šiandien Vilniuje pakankamai ramu, atrodo, jokių petardų ar granatų, tačiau praėjusiais metais patyrėme tikrą stresą”, - portalu jarmo.net kalbėjo ji, vesdama šunelį tvirtai laikydama už pavadžio.

Gyvūnas vizgino uodegą ir traukė LGBTQ+ eisenos dalyvių akis - draugiškas augintinis buvo papuoštas vaivorykštės spalvų apdaru.

Tačiau praėję metai nebuvo tokie džiaugsmingi ir ramūs.

Kaip kalbėjo keturkojo šeimininkė, Kaune eitynėse mesta petarda sukėlė šoką ne tik gyvūnui, bet ir tiek jai, tiek ir jos draugams. Akimirką jie nė negalėjo tiksliai suvokti, kas konkrečiai į juos buvo mesta. Matėsi tik rūkstantis daiktas. Tačiau pasigirdus galingam sprogimui, šuo paspruko, o jo šeimininkė puolė ieškoti savo ištikimo keturkojo.

Jarmo.net nuotr.

„Man baisiausia buvo tai, kad jis nepalįstų po automobiliu. Tai labai draugiškas gyvūnas, jį tikrai kažkas radęs galėtų pagloboti, kol sužinotų, kad jo ieško šeimininkai, tačiau tapo tikrai baisu, kad gyvūnas, patyręs tokį stresą, neišbėgtų į kokią judrią gatvę. Visa laimė, Kauno Laisvės alėja nėra pravažiuojama. 

Atvykus į vietą policijos pareigūnams, šie ėmė klausinėti, kas nutiko, informavo apie incidentą kitus kolegas. O aš tuo metu puoliau ieškoti šuns. Viskas truko maždaug 15 minučių. Galiausiai paskambino draugė - sako, kad jis prie durų šalia buto, kuriame tuo metu buvome apsistoję. Nė nepagalvojau, kad jis galėtų atsiminti, kur eiti, juolab, kad toje vietoje tebuvome vos vieną naktį. Mes jį suradome tikrai pakankamai greitai. O po poros valandų socialiniuose tinkluose išplito žinutės, kad dingo šuo. Man ėmė rašyti draugai. Šuo sulaukė tikrai daug dėmesio. Šiek tiek nuliūdino komentarai, kad esą LGBTQ+ žmonės eitynėse neprižiūri savo augintinių. Juk, visų pirma, į mus metė petartą, šuo išsigando, o ne mes jį praganėme. 

Tačiau tai praeitis. Šiandien vėl galime džiaugtis galėdami kartu žygiuoti už visų žmonių lygybę”, - sakė praėjusiais metais išgarsėjusio, o šiemet vėl eitynėse pasirodžiusio keturkojo šeimininkė 

Kaip skelbia policijos pareigūnai, šiais metais „Baltic Pride” eitynėse incidentų išgyventi pavyko. 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Naujesnė Senesni