Petro Gražulio gerbėjui teks aiškintis policijai

Prieš kurį laiką vėl savo akibrokštu skandalą Seime sukėlęs Petras Gražulis, į parlamentą atvykusius LGBTQ+ jaunuolius išvadinęs išsigimėliais, į nemalonią istoriją įvėlė ir savo palaikytoją. Vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip parlamentaras plūstasi su LGBTQ+ asmenimis ir jų draugais, pakomentavusiam asmeniui teks aiškintis policijos pareigūnams. Dėl to, kad jis parašė galimai užgaulaus pobūdžio komentarą, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Petras Gražulis | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Naujienų portalas alfa.lt rašo, kad Šiaulių apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas praneša, jog gegužės 26-ąją Šiaulių r., Kuršėnuose, po naujienų portalo delfi.lt feisbuko paskyroje patalpintu vaizdo įrašu „Keiksmažodžiais plūstantis Petras Gražulis Seimo koridoriuose užsipuolė LGBT atstovus“ buvo parašytas netinkamo pobūdžio komentaras, kuriuo galimai viešai tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta, kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl seksualinės orientacijos

Apie šį komentarą teisėsaugai pranešė Europos žmogaus teisių fondas. Ikiteisminis tyrimas pradėtas gegužės 31-ąją.

Pareigūnai taip pat anksčiau jau pradėjo tyrimą ir dėl paties P. Gražulio elgesio po LGBTQ+ jaunuolių, aprėktų Seime, skundo, informavo Vilniaus apskrities policija.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni