Seimo narys E. Sabutis išsigando klausimų apie LGBTQ+? Nors buvo Seime, nebalsavo nei dėl Civilinės sąjungos, nei dėl partnerystės, o kodėl – taip ir nepaaiškino

Portalo jonavoszinios.lt pranešimų skiltį pasiekė anonimo laiškas, kuriame teiraujamasi dėl Seimo nario Eugenijaus Sabučio balsavimo Seime.

E. Sabutis | lrs.lt nuotr.


jonavoszinios.lt

redakcija@jonavoszinios.lt

Laišką atsiuntęs asmuo pageidauja sužinoti ne tik kodėl Seimo narys nedalyvauja balsavime svarstant partnerystės įstatymą, bet ir kokia politiko pozicija šiuo klausimu.

„Ar čia tik sutapimas, bet svarstant Seime daug diskusijų sukeliantį klausimą dėl partnerystės įteisinimo, mūsų išrinktas Seimo narys Eugenijus Sabutis posėdžiuose nedalyvauja. 2021-05-25 Seime buvo svarstomas Partnerystės įstatymas, tai E. Sabutis jį svarstant posėdyje nedalyvavo, tačiau svarstant sekantį įstatymą, jis jau buvo posėdžių salėje. Šią savaitę buvo svarstomas klausimas dėl Civilinės sąjungos, tai vėl E. Sabutis posėdyje nedalyvavo, tačiau svarstant sekantį klausimą, jis jau posėdyje dalyvavo ir balsavo.

Įdomu būtų sužinoti ne tik priežastis, kodėl mūsų atstovas Seime nedalyvauja posėdžiuose svarstant aktualų seksualinėms mažumoms klausimą, bet ir pačio Seimo nario nuomonę, ar jis palaiko partnerystę tarp tos pačios lyties asmenų. Ačiū“, – rašoma portalui skirtame laiške.

Kaip yra žinoma, Seimo narys privalo dalyvauti Seimo posėdžiuose ir turi teisę balsuoti dėl visų svarstomų klausimų, tad gyventojo klausimas – kodėl nebalsavo dėl partnerystės įstatymo ir ką apie jį mano politikas – perduotas ir Seimo nariui Eugenijui Sabučiui, ir jo patarėjui.

Deja, atsakymų į minėtus klausimus taip ir nesulaukta. Verta paminėti, kad Seimo nario E. Sabučio aktyvumas balsuojant, lyginant su kitais parlamentarais, nėra prastas. 

Pirmoje Seimo sesijoje E. Sabučio aktyvumas balsuojant buvo 80.84 proc., antroje sesijoje - 89.94 proc., trečioje Seimo sesijoje - 80.98 proc. ir t.t. Tad kodėl parlamentaras nebalsavo konkrečiu klausimu taip ir lieka nežinia. Belieka tik spėlioti, ar Seimo narys vengia šios temos, ar nenori reikšti nuomonės jautriu klausimu.

Portale jarmo.net tekstas publikuojamas „Jonavos žinių“ redakcijos sutikimu

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni