Skardžius – apie posūkius į kairę, Žemaitaitis – apie nuogybes pliaže: parlamente virė diskusija dėl Seimo pirmininkės ir premjerės apsaugos

Nepaslaptis, kad Seimas tapo vieta, kurioje politikai lyg niekur nieko gali demonstruoti savo homofobiškas arba seksistines pažiūras. Šįkart pasireikšti nusprendė Darbo partijos frakcijos narys Artūras Skardžius.

A. Skardžius | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Seime antradienį buvo sprendžiamas klausimas dėl pataisų, sumažinančių Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir Ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės apsaugos lygį.

Seimas antradienį galutinai pritarė tam, kad Vyriausybės ir Seimo vadovės – Ingrida Šimonytė ir Viktorija Čmilytė-Nielsen – laisvu nuo darbo laiku nebebūtų saugomos.

Ne pirmą posėdį valdantieji kaltina opoziciją nepagarbiomis replikomis, dvelkiančiomis seksizmu, praneša delfi.lt

Darbo partijos narys Artūras Skardžius pareiškė – pataisos neva reikalingos tam, kad premjerė ir Seimo pirmininkė galėtų „pasukti į kairę“.

„Suprantu jūsų norą kartais pasukti į kairę ir kad niekas nesekiotų – tai žmogiška, aš jus suprantu“, – taip kalbėjo A.Skardžius.

Remigijus Žemaitaitis reiškė savo nuomonę esą premjerė ir Seimo pirmininkė norinčios, jog apsaugos darbuotojai pliažuose jas saugotų nuogi, kad neišsiskirtų iš aplinkos.

Konservatorius Andrius Navickas R.Žemaitaičio tokias kalbas pavadino „liguistų vyrų fantazijų“ išraiška.

„Sudėtingas tas įstatymas, nes atskleidė vyriškumo problemas mūsų Seime. Nes vyrams kažkaip kyla labai didelių problemų matant protingas ir išmintingas moteris. Jie tada bando atsigriebti per tai, ką jie sugeba“, – posėdžio metu kalbėjo A.Navickas, rašo portalas lrytas.lt

„Apie moterų pliažą kažkaip niekada nefantazuoju, ir apie Žemaitaitį vyrų pliaže – Dieve saugok nuo tokių fantazijų“, – pridūrė politikas.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni