Garsi Rusijos sportininkė „išėjo iš spintos“: smerkia Kremliaus režimą, nukreiptą tiek prieš LGBTQ+ asmenis, tiek prieš ukrainiečius

Rusijos tenisininkė Daria Kasatkina, penkių WTA turnyrų nugalėtoja ir Billie Jean King taurės laimėtoja prakalbo apie vieną svarbiausių savo gyvenimo dalių – homoseksualumą.

Daria Kasatkina | gayru.info nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Jaunių Didžiojo kirčio turnyro nugalėtoja, 25-erių metų D. Kasatkina, šiuo metu gyvenanti ir besitreniruojanti už Rusijos ribų, pranešė palaikanti santykius su mergina.

D. Kasatkina kalbėjo, kad prabilti apie savo tapatybę ją paskatino futbolo žvaigždė Nadja Karpova, kuri neseniai pareiškė, jog yra lesbietė. „Džiaugiausi už ją kitus žmonės, ypač merginas, kurioms to reikėjo“, – sakė tenisininkė. 

D. Kasatkina tikino mananti, kad atvirumas yra labai svarbus jauniems žmonėms, o ypač atsižvelgiant į visuomenės požiūrį. „Dabar turiu merginą... Sunku ilgai gyventi pasislėpus, tai neturi jokios prasmės. Tai nuolat suksis galvoje tol, kol nepasakysi“, – tikino sportininkė.

D. Kasatkina pažymėjo, kad „niekas nepasirenka orientacijos“. Rusijoje padėtis tokia prasta, kad jeigu būtų tokia galimybė, visi žmonės taptų heteroseksualūs, įsitikinusi ji. Sportininkė sakė abejojanti, kad homoseksualūs žmonės Rusijoje kada nors galės nesibaimindami vaikščioti gatvėmis susikibę rankomis.

Rusijoje įvesti griežti įstatymai, nutaikyti į LGBTQ+ žmones. Bet kokia informacija, susijusi su neheteroseksualumu, laikoma žalinga nepilnamečiams, todėl ją draudžiama rodyti jaunesniems nei 18-kos metų asmenims. Žmogaus teisių aktyvistai iš Rusijos praneša apie masinius susidorojimo su LGBTQ+ bendruomenės nariais atvejus. 

D. Kasatkina itin kritiškai vertina Rusijos valdžios vykdomą politiką. Ji griežtai pasisako ne tik prieš homofobiškus Kremliaus žingsnius, bet ir prieš neregėto masto Rusijos kariuomenės vykdomus žiaurumus Ukrainos teritorijoje. 

„Net neįsivaizduoju, ką jie (žmonės Ukrainoje, – jarmo.net) išgyvena. Tai visiškas košmaras. Be jokios abejonės padaryčiau viską, kad tai baigtųsi), bet, deja, negaliu“, – apgailestavo ji.

Parengta pagal gayru.info ir tennisworldusa.org informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni