Rusijoje neteisėtai sulaikyta homoseksuali JAV krepšininkė tapo agresorės įkaite

Tariamai aptikus draudžiamų narkotinių medžiagų, Rusijos oro uoste buvo sulaikyta JAV Nacionalinės moterų Nacionalinės krepšinio asociacijos žvaigždė Brittney Griner. Prašydama pagalbos, liepos 4-ąją ji kreipėsi į Jungtinių Valstijų Prezidentą Joe Bideną.

Brittney Griner | Nuotraukos šaltinis: instagram.com/brittneyyevettegriner 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Sėdėdama Rusijos kalėjime viena su savo mintimis, būdama be savo žmonos, šeimos, draugų apsaugos, be olimpinių marškinėlių, be visų pasiekimų, esu išsigandusi, kad galiu likti čia amžinai. Liepos 4-ąją mano šeima įprastai švenčia pagerbdama atminimą tų, kurie kovojo mūsų laisvę, įskaitant ir mano tėvą, kuris yra Vietnamo karo veteranas. Skauda galvoti apie tai, kaip įprastai švenčiu laisvę, kai šiemet man tai turi visiškai kitokią reikšmę“, – rašė krepšininkė, praneša krepsinis.net


Prezidento Bideno B. Griner prašė padaryti viską, ką šis gali, jog ji būtų grąžinta namo. „Tikiu jumis. Su savo laisve dar galiu nuveikti labai daug ir tikiuosi, kad ją sugrąžinsite. Pasiilgau savo žmonos! Pasiilgau savo šeimos! Pasiilgau savo komandos draugių!“ – krepsinis.net cituoja B. Griner.

Krepšinio žvaigždei gresia įkalinimas iki 10 metų.

Rusijoje moteris buvo sulaikyta dar vasario mėnesį Šeremetjevo tarptautiniame oro uoste, o Rusijos federalinė saugumo tarnyba apkaltino ją turėjus hašišo aliejaus. Teismo procesas prasidėjo liepos 1-ąją, prieš tai suėmimo terminas buvo pratęstas.

Kai kurie JAV pareigūnai išreiškė susirūpinimą, kad Rusija gali panaudoti šią bylą kaip svertą reaguodama į Vakarų sankcijas Rusijai dėl pastarosios invazijos į Ukrainą. Kitaip tariant, krepšininkė kone tapo Rusijos įkaite siekiant nuolaidų arba naudos iš JAV.

Gegužės pradžioje JAV valstybės departamentas pareiškė, kad B. Griner buvo „sulaikyta neteisėtai“.

Gegužės 15-ąją buvo pranešta, kad JAV ir Rusija svarstys galimybę apsikeisti kaliniais: Rusija norėtų iškeisti B. Griner į ginklų prekeivį Viktorą Boutą.

2013 metais homoseksualią orientaciją atskleidusi moteris gyvendama Amerikoje daug dėmesio kreipė į LGBTQ+ asmenų patiriamas patyčias, papasakojo žiniasklaidai, kad su atstūmimu yra susidūrusi ir savo šeimoje. Apie tai sportininkė išleido atsiminimų knygą.

Skandalingas skyrybas anksčiau išgyvenusi moteris 2018 m. rugpjūtį susižadėjo su Cherelle Watson.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni