Politologas – apie Partnerystės įstatymą: Laisvės partija gali kelti sąlygas koalicijos partneriams

Panašu, kad Laisvės frakcija Seime gali jaustis įgijusi daugiau galios. Politologas Ignas Kalpokas svarsto, kad dėl šalyje susiklosčiusios politinės padėties „laisviečiai“ jausis tvirčiau kalbėdami su koalicijos partneriais – konservatoriais ir liberalais – apie tos pačios lyties porų santykius reglamentuojančio įstatymo priėmimą. 

Ignas Kalpokas | Nuotraukos šaltinis: vdu.lt


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

LRT televizijos laidai „Laba diena, Lietuva“ I. Kalpokas tikino, kad Lietuvą užklupusios problemos, tokios kaip infliacija, energetikos kainų krizė, gali tapti Laisvės partijos narių Seime ginklu, mat koalicijoje esančių „laisviečių“ sprendimai bei balsavimai lemia tiek konservatorių, tiek ir liberalų padėtį. Tad, anot jo, ir Laisvės frakcijos nariai gali kelti savo sąlygas.

„Ruduo pas mus iš tiesų bus tikrai labai karštas kaip ir pastarosios rugpjūčio dienos, kadangi mes turėsime ne tik toliau besitęsiančią energetikos kainų, infliacijos krizę, mes taip pat turėsime, panašu, interpeliaciją užsienio reikalų ministrui, netyla kalbos dėl aplinkos ministro. Taip pat planuose, panašu, vis dar yra Partnerystės įstatymas ir panašūs dalykai.

Jei aš iki šiol buvau gana skeptiškas Laisvės partijos galimybėmis pašantažuoti koalicijos partnerius, tai dabar, artėjant būsimoms arba galimoms interpeliacijoms, sakymas, kad žiūrėkit, mes norime šito įstatymo, kad jis praeitų, o jei ne, žiūrėsime, kaip bus su interpeliacijomis ir balsavimais ten, visokių tokių dalykų tikrai gali būti“, – teigia I. Kalpokas, rašo portalas lrt.lt
Naujesnė Senesni