Lietuvoje pasirodė komiksas apie vaikiną, sutikusį vaikiną: pagal jį sukurtas ir serialas

Leidykla „Baltos lankos“ pristato naujieną – britų rašytojos, iliustratorės ir scenarijų autorės Alice Oseman komiksą „Heartstopper. 1 knyga“

„Baltos lankos“ vizualizacija


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šiais metais komiksų seriją „Heartstopper“ ekranizavo ir „Netflix“. Kaip feisbuko grupėje „Ne kopūstų vaikai“ rašo lytiškumo ugdymo specialistė Akvilė Giniota, serialas yra apie seksualumą fokusuojantis į LGBTQ+ asmenis. 


„Labai gražiai atvaizduotas jauno žmogaus pasimetimas pradėjus jausti jausmų tai pačiai lyčiai. Informacijos paieškos internete... ir nuoširdus nežinojimas, kas darosi. Kai į klausimą „ar tu homoseksualus“ veikėjas atsako „nuoširdžiai nesuprantu“, – teigia ji. 

„Heartstopper“ siužetas sukasi apie Čarlį ir Niką, kurie pajaučia, kad jų netikėta draugystė tarp mokyklos sienų gali peraugti į meilę. 

„Jie susitinka. Jie susidraugauja. Jie įsimyli, – apie komiksą rašoma leidyklos „Baltos lankos“ feisbuko paskyroje. – Čarlis ir Nikas lanko tą pačią mokyklą, bet iki šiol vienas kito nepažinojo. Visai atsitiktinai prasidėjus naujam semestrui abu pakliūva į vieną klasę ir greitai randa bendrą kalbą. Mokykloje ir po pamokų drauge jie ima leisti vis daugiau laiko, ir nors Čarlis žino, kad neturi jokių šansų, jo širdis kaskart, vos pamačius Niką, ima plakti stipriau ir stipriau... Bet meilės keliai nenuspėjami, tad ką gali žinoti, tiesa?“

Kūrinį iš anglų kalbos vertė Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė.

Naujesnė Senesni