Per LGBTQ+ renginį Vokietijoje užpultas translytis vaikinas mirė

25-erių metų translytis vaikinas mirė praėjus kelioms dienoms po to, kai buvo žiauriai sumuštas per „Pride“ renginį Miunsteryje, Vokietijoje.


Asociatyvi Oriel Frankie/pexels.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šeštadienį, rugpjūčio 27-ąją, jis buvo užpultas mininti Kristoforo gatvės dieną per kasmetinį LGBTQ+ bendruomenės ir kovos su diskriminacija renginį.

Translytis vaikinas, kurį pareigūnai įvardijo vardu Maltė, buvo užpultas asmens, kuris prieš tai homofobiškomis replikomis užgauliojo dvi moteris, dalyvavusias renginyje. Užpuolikas Maltę pargriovė, smogė kumščiu į veidą ir sumušė iki sąmonės praradimo.

Užpultasis buvo skubiai nugabentas į ligoninę, dėl patirtų galvos traumų jam buvo atliktos kelios operacijos. Maltė buvo nugramzdintas į dirbtinę komą, o penktadienį, rugsėjo 2-ąją, pralaimėjo kovą už gyvybę.

Vokietijos Vyriausybės LGBTQ+ komisaras Svenas Lehmannas sakė, kad Maltės mirtis jį „nuliūdino ir šokiravo“. Jis pareiškė užuojautą mirusiojo artimiesiems.

„Šio siaubingo neapykantos nusikaltimo kaltininkas turi būti greitai sučiuptas ir patrauktas atsakomybėn“, – sakė S. Lehmannas.

„Tikiuosi, kad Maltės mirtis supurtys mūsų visuomenę“, – pridūrė jis.

S. Lehmannas tikino, kad Vokietija susiduria su „didžiule neapykantos problema“, o smurtas prieš „Queer“ žmones yra „grėsmė, kuri gali būti mirtina“. Jis paragino vokiečius „kiekvieną dieną stoti į kovą prieš šį smurtą“.

Vokietijos Lesbiečių ir gėjų asociacija pareiškė, kad ji gedi dėl Maltės mirties, o išpuolis prieš translytį vaikiną yra „neapykantos nusikaltimas, kuris mus pykdo ir liūdina“.

Parengta pagal pinknews.co.uk informaciją

Naujesnė Senesni