Kadyrovo armijai paaiškino: puola Ukrainą, kad išlaisvintų nuo LGBTQ+

Čečėnija kovoja prieš Ukrainą tam, kad įveiktų LGBTQ+ bendruomenę – taip išsirikiavusiems kariams paaiškino neįvardytas čečėnų vadas.

R. Kadyrovas | kremlin.ru nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Jeigu mes su jumis nenorime, kad mūsų vaikai augtų tarp šitos lgbtnios, tai visų pirma turime padaryti taip, kad pas mus jos nebūtų ir turime padėti visoms tautoms toje pusėje išsilaisvinti nuo šios mažytės krūvelės šeitanų“, – cituoja jį tv3.lt

Ankstų vasario 24-osios rytą Rusijos kariuomenei įsiveržus į Ukrainą, Kremlius sulaukė paramos iš Čečėnijos. Autoritarinis Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas, kuris yra itin artimas Maskvai, po kelių dienų nuo karo pradžios pasiuntė savo armiją į Bučą, Kyjivą, kitas Ukrainos vietas.

Siekęs pasigirti triumfu per nacionalinę televiziją, galiausiai R. Kadyrovas turėjo suprasti – ne viskas klostosi taip, kaip jis tikėjosi. Nors įsakė šturmuoti Kyjivą, puolimą ukrainiečiai atrėmė. Vasario pabaigoje į Ukrainą įžengusius čečėnų karius bombardavo Ukrainos pajėgos.

Šeštadienį R. Kadyrovo „Telegram“ kanale įkeltas vaizdo įrašas, kuriame Čečėnijos vadovas pareiškė, kad svarsto galimybę atsistatydinti iš savo pareigų po 15 metų valdymo ir pareiškė, kad „per ilgai išbuvo valdžioje“.

„Pats pastebėjau, kad užsibuvau per ilgai. Manau, kad aš visiškai nusipelniau neribotų ir ilgų atostogų. Tikiuosi, kad palaikysite ir suprasite mane“, – sakė jis.

45-erių metų R. Kadyrovas Čečėnijai vadovauja nuo 2007 metų ir yra ilgiausiai šiame poste išbuvęs asmuo nei bet kuris kitas Rusijos kontroliuojamų regionų lyderis. Paskutinį kartą R. Kadyrovas respublikos vadovu buvo perrinktas 2021 metų rugsėjį, jo kadencija baigiasi 2026 metais.

R.Kadyrovas kandidatavo be didesnio pasipriešinimo, jį palaikė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, jis tąkart tariamai surinko 99,97 proc. rinkėjų balsų.

Ilgametį Čečėnijos lyderį žmogaus teisių aktyvistai ne vienerius metus kaltina organizuojant žmonių pagrobimus, kankinimus ir žudynes, užmerkus akis prieš daugybę žmogaus teisių pažeidimų, taip pat slopinus politinę opoziciją ir įvedus represinius įstatymus prieš LGBTQ bendruomenę, rašo jpost.com

Jis taip pat buvo pagrindinis Rusijos invazijos į Ukrainą rėmėjas ir sakė, kad yra „pasiruošęs atiduoti savo gyvybę“ už karą Ukrainoje. R. Kadyrovas ne kartą ragino Rusijos valdžią sunaikinti Ukrainos pajėgas, smerkė Vakarų šalis už jų pasipriešinimą karui. Čečėnijos lyderis yra raginęs Vakarų šalių gyventojus sukilti prieš savo valstybių Vyriausybes.
Naujesnė Senesni