Prokurorai rado darbo: po L. Kernagio pasipiktinimo homoseksualiais asmenimis – tyrimas dėl vaikų tvirkinimo

Tuo, kad vasaros stovykloje, į kurią atvežė savo 13-metę dukrą, dirba ir homoseksualūs žmonės, itin pasipiktinęs buvęs atlikėjas ir Seimo narys Ligitas Kernagis gali džiaugtis sulaukęs prokurorų užnugario. Pastarieji dėl tariamo vaikinų tvirkinimo vasaros stovyklose pradėjo net 2 ikiteisminius tyrimus. 

Asociatyvi A. Griciaus nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Panevėžio apygardos prokuratūra vieno ikiteisminio tyrimo ėmėsi po to, kai L. Kernagis paskelbė įrašą, kuriame dėstė, jog jo dukra kartu su klasioke laiką leido vasaros stovykloje, kurioje, kaip paaiškėjo vėliau, dirbo ir homoseksualūs žmonės.

L. Kernagis savo „Facebook“ paskyroje tikino, kad dukra jam papasakojo, kokių klausimų sulaukė.  

„Pasirodo, kad iš septynių vadovų keturi buvo homoseksualūs. Gėjai ar lesbietės. Paklausus mergaičių, iš kur jos tai žino, jos atsakė, jog visa stovykla tai žinojo. Vienas iš vadovų, 19-metis vaikinas, vis atslinkdavo į mergaičių palapinę ir klausė „jūs pora ar ne? Ar žinot, kad mergaitė su mergaite yra žymiai geriau, nei su berniuku?“ – taip situaciją socialiniuose tinkluose nupasakojo L. Kernagis.

Kaip skelbia portalas kauno.diena.lt, Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė teigė, kad sprendimas pradėti ikiteisminius tyrimus priimtas reaguojat į viešojoje erdvėje paskelbtus stovyklavusių vaikų tėvų teiginius, kad iš stovyklų Aukštaitijos regione grįžę mažamečiai (vaikai iki 14 metų) ir nepilnamečiai pasakoja apie nederamą stovyklos darbuotojų seksualinio pobūdžio elgesį ir kalbas. Kitas ikiteisminis tyrimas, teigė R. Stundžienė, pradėtas dėl kitos stovyklos, apie kurią buvo užsiminta „Facebook“. 

„Pirminis šių viešai paskelbtų teiginių vertinimas leidžia įtarti, kad galimai šių nepilnamečių atžvilgiu buvo vykdyta nusikalstama veika, nurodyta Baudžiamojo kodekso 153 str. („Jaunesnio kaip 16 metų asmens tvirkinimas“). Tačiau ar tikrai tokia nusikalstama veika buvo įvykdyta, kas galėjo ją vykdyti ir ar yra tai įrodančių duomenų, bus galima nustatyti tik atlikus ikiteisminį tyrimą“, – rašoma prokuratūros išplatintame pranešime.

Vasaros stovykla, kuri atsidūrė L. Kernagio taikiklyje, buvo įsikūrusi šalia Anykščių, prie Mūšėjaus ežero. 

Kaip jarmo.net jau rašė anksčiau, Anykščių anglų kalbos studijos, rengiančios vasaros stovyklas, vadovė Aurelija Paunksnė Ignotė neslėpė nuostabos po viešai iš L. Kernagio pasigirdusių kaltinimų.

„Taip, mūsų kolektyve yra „netradicinės“ orientacijos darbuotojų. Ne todėl, kad mes jų ieškom ir primokam bonusus (priedus, – jarmo.net), jog liktų, o todėl, kad jie jaučia, kur saugu, kur pirštais nebado, kur vertina už darbą, o ne klyną. Taip, mūsų stovyklose yra labai įvairių vaikų. Labai. Ir vėlgi – ne todėl, kad mes jų ieškom, o todėl, kad vaikai kalbasi ir jaučia, kur saugu, kur pirštais nebado, kur gali būti savimi. Taip pat mūsų stovyklose yra musulmonų, juodaodžių, neįgaliųjų, specialiųjų poreikių, našlaičių ir ko tik ne. Bet spėkit, kurie vieninteliai kliūva? Teisingai, gėjai“, – prieš kurį laiką „Facebook“ paskyroje rašė A. P. Ignotė.

Stovyklos vadovė teigė sulaukusi keistų žurnalistų klausimų. „Dabar man skambina „Kauno diena“ ir klausia, ar mes vaikams stovykloje dėstome lytinį švietimą. Dafak, woman, iš kur šitas? Iš Facebooko komentarų?! O komentaruose mes nuėjome toli: jau ir pedofilija mėtomasi, ir vaikų teisėm, ir skandalo dangstymu.

Nes gėjus (o ne) stovyklos darbuotojas neva tai atsliūkino (arba vis sliūkino ir sliūkino, nežinau dabar) į mergaičių palapinę kažkada prieš šešias savaites (!) ir liepė joms būti pora. Arba klausė, kodėl jos ne pora/vertė būti pora/verkė, kad šios ne pora.

Tėtis sako, kad taip buvo.

Aš sakau, kad ne.

Savo darbuotojus pažįstu, o šį – daugiau nei penkerius metus. Jis prieš mano akis užaugo, aš mačiau jį dar visai vaiką, tada – pasierzinusį paauglį, o dabar – jaunuolį, iš mažų gabaliukų klijuojantį savo ateitį. Ką tik come out'inusį (atsiskleidusį, – jarmo.net) savo mamai, drebančiomis kojom, bet mama pasitaikė iš susivokusių ir pranešė: „Tu mano vaikas, aš taip ir maniau, viskas ok“. Ir šitam jaunuoliui mes paišom ką? Priekabiavimą prie jaunų mergaičių?“ – stebėjosi A. P. Ignotė.
Naujesnė Senesni