Širinskienė: partnerystei ne laikas, nes kilo energetikos krizė

Šeštadienį prasidėjo Seimo rudens sesija. Pagarsėjusi Civilinės sąjungos įstatymo ir partnerystės kritikė Agnė Širinskienė vėl užsimojo pasiekti, kad Seime nebūtų svarstomi klausimai, susiję su tos pačios lyties porų santykių pripažinimu.

Agnė Širinskienė | lrs.lt


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Seimo narė A. Širinskienė parengė pasiūlymą, kuriame aiškino, jog esą reprezentatyvios apklausos rodo, kad bandymai sureguliuoti partnerystės teisinius santykius priešina visuomenę.

„Partnerystės įteisinimui nepritaria didžioji dalis Lietuvos gyventojų. Dėl to, esant geopolitinėms įtampoms, kai Europoje vyksta karas, kai visuomenė nepasitiki valdžia ir susiduria su ypač sunkia ekonomine situacija, energetikos krize ir siekiant toliau nepriešinti visuomenės grupių tarpusavyje, siūlytina pakeisti Lietuvos Respublikos Seimo V (rudens) sesijos darbų programą, atsisakant civilinės sąjungos (partnerystės) teisinius santykius reguliuojančių teisės aktų“, – skelbiama rugsėjo 8-ąją parengtame Lietuvos regionų frakcijos atstovės pasiūlyme.

A. Širinskienė tokį savo žingsnį taip pat pakomentavo feisbuke. „Tradicija jau tampa, kad kiekvienos sesijos pradžioje vis bandau pasiūlyti valdantiesiems atgauti sveiką nuovoką ir užsiimti būtiniausias darbais. Taigi, ką tik registravau siūlymą neįtraukti Civilinės sąjungos įstatymo ir diskusijų apie homoseksualių asmenų partnerystes į rudens sesijos programą. Vienareikšmiškai – energetikos krizės suvaldymas ir kitų metų biudžetas turi būti prioritetas. O tam valdantieji konservatoriai ir liberalai visiškai nepasiruošė“, – taip ketvirtadienį rašė ji.

Politikė ne pirmą kartą pareiškė norą Seime nekalbėti apie LGBTQ+ bendruomenei aktualius klausimus. Pavasarį Seimo narė aiškino, kad priimti Civilinės sąjungos įstatymą trukdo Rusijos karas Ukrainoje. Pavasario sesijoje ji registravo pasiūlymą išbraukti Partnerystės įstatymą iš Seimo darbotvarkės, tačiau parlamentarai tokio pasiūlymo nepalaikė. Civilinės sąjungos įstatymas buvo pateiktas, dabar laukia svarstymo ir priėmimo stadijos.
Naujesnė Senesni