A. Rudomanskis: „Politika bankrutavo“

„Politika bankrutavo“, – ištarė Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovas Artūras Rudomanskis, atsakydamas į klausimą, ar žmogaus teisių srityje pastaruoju metu pasiektas proveržis.

Artūras Rudomanskis | Jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tiesa, dabartinė valdančioji koalicija, pasak jo, daug dažniau komunikuoja apie žmogaus teisių svarbą, padėtis per pastaruosius 10 metų gerėjo.

„Jeigu pažvelgtume 10 metų atgal, tai pamatytume, kad kaip tik būdavo kokia Seimo sesija, taip tik pasireikšdavo kokias nors žmogaus teises ribojančių įstatymų registracija. <…> Dabar tokių dalykų nėra, situacija tikrai pasikeitė“, – penktadienį Martyno Mažvydo bibliotekoje vykstančiame Nacionaliniame žmogaus teisių forume sakė A. Rudomanskis.

Anot TJA vadovo, dabartinių valdančiųjų komunikacija pasikeitė, tačiau „reikia visgi pastebėti, kad gražias kalbas turi keisti realūs darbai“.

A. Rudomanskis akcentavo, kad „realių darbų labai sunku pamatyti“.

„Kai prasideda politikos bankrotas, tai žmonės turi kreiptis į teismus tam, kad apgintų savo teises. <...> Aš matau, kad politika bankrutavo“, – kalbėjo LGBTQ+ organizacijos vadovas.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius replikavo: „Roma per naktį nepasistatė“.

„Imperijos egzistuoja ne tik už Lietuvos Respublikos sienų. Imperijos egzistuoja ir mūsų galvose. <...> Aš labai norėčiau, kad Lietuva ir mūsų politinis elitas būtų ne tik tie, kurie priešinasi imperijoms užsienio politikos srityse, <…> bet ir parodytų vidinę lyderystę griaudami mūsų galvose egzistuojančias imperijas“.

Politikas sakė, kad koalicijos partneriai turėtų pagalvoti, ar pasibaigus kadencijai jie tik kovojo su „primestomis iš šalies“ krizėmis, ar ir kartu darė viską, kad Lietuva artėtų Vakarų šalių kryptimi.

„Vienintelis dalykas, kurio šiandien reikia, yra lyderystė“, – dėstė jis.
Naujesnė Senesni