Izraelyje patvirtintas pirmasis atvirai homoseksualus parlamento pirmininkas

Izraelio parlamentas Knesetas ketvirtadienį pirmininku patvirtino Amirą Ohaną. Jis – pirmasis atviras gėjus Knesete, einantis šias pareigas.

Amiras Ohana | Nuotraukos šaltinis: instagram.com/realamirohana


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Pažadu padaryti viską, kad būčiau vertas jūsų suteikto pasitikėjimo“, – sakė jis Kneseto nariams.

Balsavimo plenariniame posėdyje metu už jo patvirtinimą pirmininku balsavo 63 nariai, o 5 pasisakė prieš.

A. Ohana į šias pareigas buvo pasiūlytas trečiadienį.

Užimdamas vieną iš strategiškai svarbių Kneseto pozicijų, pirmininkas turi didelę įtaką įstatymų leidybos darbotvarkei ir tempui, taip pat veda teisėkūros sesijas ir palaiko tvarką plenariniuose posėdžiuose.

A. Ohana anksčiau ėjo teisingumo ministro ir viešojo saugumo ministro pareigas.

Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu lojaliu laikomas A. Ohana prieš rinkimus buvo tarp daugiausiai balsų surinkusių politikų vidiniuose „Likud“ pirminiuose rinkimuose, todėl jam buvo atvertas kelias į aukštą postą būsimoje koalicijoje.

Pirmojoje kalboje po to, kai buvo išrinkta Kneseto pirmininku, A. Ohana padėkojo B. Netanyahui už „drąsą ir pasitikėjimą“ iškeliant jo kandidatūrą ir sakė, kad jis ir „Likud“ lyderis „kartu nukeliavo ilgą kelią“ ir „su Dievo pagalba tęs jį toliau“.

A. Ohana taip pat dėkojo savo tėvams, kurie buvo stebėjo kalbą, už tai, kad priėmė jį „tokį, koks aš esu“.

Naujasis Kneseto pirmininkas taip pat padėkojo savo partneriui Alon Haddad, kuris kalbą stebėjo su poros atžalomis Ella ir Davidu

A. Ohana pažadėjo, kad būsima koalicija nepažeis LGBTQ+ žmonių teisių.

„Šis Knesetas, vadovaujamas man kaip pirmininkui, nepakenks nei jiems, nei jokiai kitai šeimai, taškas“, – sakė jis.

Keletas „Likud“ kraštutinių dešiniųjų ir ultraortodoksų partnerių užima homofobiškas pozicijas, pavyzdžiui, pasisako už šiuo metu uždraustos konversijos terapijos grąžinimą į legalių veiklų sritį.

B. Netanyahu ne kartą tvirtino, kad neleis pažeisti šalies LGBTQ+ bendruomenės teisių, nepaisant pasirašytų susitarimų koalicijoje.

Naujesnė Senesni