Markas Adamas Haroldas: jeigu Elonas Muskas būtų lietuvis, jis dėl visko kaltintų Landsbergį

Po to, kai pasidalino LGBTQ+ žmones, juodaodžius ir COVID-19 vakcinas pašiepiančiu „memu“, milijardierius Elonas Muskas sulaukė kritikos dėl savo anti-LGBTQ+ retorikos.

Jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Twitter“ vartotojai nustebo, kai trečiadienį (gruodžio 28 d.) platformoje turtuolis pasidalijo vizualizacija, kurioje matyti žmogaus figūra, laikanti LGBTQ+ vėliavą. Į šią figūrą įsmeigtos 3 adatos. Ji taip pat nupiešta dėvinti medicininę veido kaukę. Ant figūros pavaizduotas žiniasklaidos giganto CNN simbolis, „Youtube“, „Twitter“, „Facebook“ ženklai, matyti ir „Black Lives Matter“ šūkis, tapęs protestų simboliu prieš juodaodžių žmonių patiriamą brutalų policijos elgesį. „Jie išplovė tau smegenis“, – matyti šalia juodos figūros parašytas prierašas. Šalia pavaizduota dar viena juoda figūra, laikanti JAV vėliavą. „Tikrai“, – taria ji pirmajai figūrai.

„Man nėra išplautos smegenys“, – dalindamasis „memu“, rašė E. Muskas.

Dalis „Twitter“ vartotojų pasipiktino, kad E. Muskas skleidžia neapykantą kurstančią anti-LGBTQ+ retoriką.

Augantys neapykantos platformoje mastai – vis didesnį susirūpinimą kelianti tema. Naujausioje „Media Matters“ ataskaitoje konstatuota, kad nuo tada, kai E. Muskas spalį nusipirko „Twitter“, neapykantos prieš LGBTQ+ kurstymas platformoje išaugo 1 200 procentų.

Tai nėra pirmas kartas, kai E. Muskas kritikuojamas dėl anti-LGBTQ+ retorikos. Milijardierius ne kartą sulaukė priekaištų, kai pasityčiodavo iš lyčiai neutralių įvardžių vartojimo, ragindavo susidoroti su tais specialistais, kurie palaiko translyčius ir kitus LGBTQ+ asmenis.

E. Muskas, kurio atžala – translytė mergina, anksčiau apkaltino „komunizmą“ už tai, jog dukra nusprendė nuo jo atsiriboti. Spalio mėnesį duodamas interviu „Financial Times“, turtuolis tvirtino, kad jo dukra nebenori su juo bendrauti dėl „neomarksistų“ įtakos švietimo įstaigose.

Anksčiau E. Muskas yra pareiškęs, kad palaikytų Floridos gubernatorių Roną DeSantisą, jei prieš LGBTQ+ nusiteikęs politikas kandidatuotų į prezidento postą.

„Ta prasme jei Elon Musk būtų lietuvis, jis pažiūrėtų Janutienės ir Malinausko vlogus kas savaitę, balsuotų už Puidoką ir Matijošaitį, vairuotų seną BMW318i su feikiniu MSport lipduku ir kaltintų Landsbergį dėl visko. Toks Musko intelekto lygis. O visi prezumavome, kad žmogui reikia proto tam, kad jis sugebėtų įsteigtį raketų fabriką (kalba netaisyta, – jarmo.net)“, – dalindamasis E. Musko išplatintu „memu“, feisbuke rašė visuomenininkas Markas Adamas Haroldas. 


Parengta pagal thepinknews.com ir kt. informaciją
Naujesnė Senesni