Kadyrovas pakvietė homofobus stoti į jo bendražygių gretas

Rusijos federacijos sudėčiai priklausančios Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad Ukrainos teritorijoje rusų kariai kovoja prieš „satanizmą“ ir LGBTQ+ bendruomenę. Kremliaus pakalikas paragino homofobiškų pažiūrų asmenis tęsti karą.

Ramzanas Kadyrovas | Depositphotos.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net 

„Kovojame Ukrainos teritorijoje prieš šitą fašizmą, nacizmą, satanizmą, kurį mums bruka. Nefunkcionalios vertybės. Ir mes šito niekada nepriimsime. Kas nenori gyventi po LGBT vėliava, turi pakilti, kur jis bebūtų, turi stoti su mumis greta. Ir jis gali padėti ten, kur yra. Ir, jeigu nori atvažiuoti, mes priimsime juos ir suteiksime galimybę sudalyvauti savo specialios karinės operacijos teritorijoje”, – žiniasklaidai kalbėjo R. Kadyrovas.

Eilinį homofobišką pareiškimą apie LGBTQ+ bendruomenę jis tėškė atsakinėdamas į klausimus per „tiesioginę liniją“ – Rusijoje transliuojamą specialią laidą. Joje Kremliaus pakalikas nusprendė parodyti ir savo sportinius sugebėjimus, kai buvo paklaustas apie sveikatos būklę. 

„Esu visiškai sveikas. Kasdien treniruojuosi, plaukioju. Po transliacijos, jeigu reikia, parodysiu, kad esu geros sportinės formos“, – sakė jis ir vėliau padarė kelis atsispaudimus.

Šia televizijos transliuota ištrauka pasidalijo Vytauto Didžiojo universiteto teisės fakulteto dekanas Dainius Žalimas.

Dainius Žalimas | O. Posaškovos/lrs.lt nuotr.

„Kas nenorite gyventi po LGBT vėliava, stokite į kadyrovo bendražygių gretas. Kvietimas atviras visiems, pripažįstantiems tas pačias vertybes. Toks kreipimasis nuskambėjo pagal nusistovėjusią rusijoje tradiciją prieš Naujuosius metus pabendrauti su liaudies masėmis. kadyrovas ir bendravo, ir darė atsispaudimus tiesioginio televizijos eterio metu“, – savo feisbuko paskyroje penktadienį situaciją apžvelgė jis


„Įdomu, kokių „perlų” pateiks bendravimo su masėmis gerovės temomis praktika Lietuvoje“, – svarstė D. Žalimas. 

Jarmo.net primena, kad Rusijos parlamento žemieji rūmai anksčiau priėmė liūdnai pagarsėjusio „gėjų propagandos“ draudimo pataisas, kuriomis įstatymas buvo sugriežtintas – paskelbtas draudimas „netradicinės seksualinės orientacijos propagavimui“ visų amžiaus kategorijų žmonėms, nors anksčiau tokia nuostata galiojo tik asmenų iki 18-kos metų atžvilgiu. Maskvai mėginant kare išmesti LGBTQ+ kortą ir taip stiprinti karių kovinę dvasią, žmogaus teisių ekspertai kalba apie vis labiau gniaužiamą pilietinę Rusijos visuomenę ir pažeidinėjamas žmogaus teises. Kremlius įstatymo pataisas ragino priimti ir kalbėjo apie civilizacijų susidūrimą tarp Rytų ir Vakarų.

Parengta pagal tv3.ltdelfi.lt ir kt. informaciją
Naujesnė Senesni