Prezidentas nepraleido progos pasigirti „prasmingu ir jaudinančiu“ pokalbiu su R. Račienė, kuri juo nusivylė

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pripažino, kad susitinka su žmonėmis, kurie „gana kategoriškai“ pasisako LGBTQ+ teisių temomis, tačiau, anot šalies vadovo, jis turėjo „prasmingą ir jaudinantį“ pokalbį ir su dabartine organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ nare Rasa Račiene. Taip jis kalbėjo specialioje LRT radijo laidoje „10-12“, transliuotoje penktadienio rytą. 

Gitanas Nausėda | O. Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net 

„Mes susitinkame tiek su visuomenės grupe, kuri galbūt pasisako gana kategoriškai LGBT teisių klausimu, susitikau, kaip jūs visiškai teisingai minėjote, ir su mama, ponia R. Račiene. Tikrai turėjome įdomų, prasmingą ir jaudinantį pokalbį su ja“, – LRT radijui kalbėjo G. Nausėda.

R. Račienė, su kuria 2021-aisiais susitiko prezidentas, turi kitokią nuomonę. Pasak jos, nors po pokalbio būta vilties, jog G. Nausėda ims palaikyti LGBTQ+ asmenų teises, ji po kurio laiko išblėso. 

„Šiandien aš jį matau kaip prezidentą, iš kurio tada tikėjausi, kad jis prisiims savo politinę lyderystę, <...> išdrįs garsiai užtarti visus žmones taip, kaip jis prisiekė uždėjęs ranką ant Konstitucijos. <...> Deja, to neįvyko. Šiandien man norėtųsi pasakyti, kad prezidentas nėra tas lyderis, kuris imsis šio klausimo. Ir tada pokalbio metu, kiek pamenu, visa tai buvo atiduota Seimo nariams, tačiau, kiek mes žinome, kai kuriais klausimai vis tik visi gyventojai tikėtųsi lyderio pozicijos, nebijojimo būti nepopuliariu kažkuriuo klausimu, nes eina kalba ne apie kažkokį reiškinį, eina kalba apie žmones, su kuriais mes gyvename“, – spalį televizijai „Info TV“ sakė ji. 

Rasa Račienė | lrs.lt nuotr.

G. Nausėda LRT radijuje penktadienį buvo paklaustas, kiek įtakos jo priimamiems sprendimams turi Katalikų Bažnyčia. Šalies vadovas akcentavo, kad su šios bažnyčios hierarchais tariasi, tačiau, anot jo, ši religinė bendruomenė lemiamos įtakos neturi.

„Taip, aš konsultuojuosi, aš kalbuosi, susitikinėju ir susitikinėju toli gražu ne tik su Katalikų bažnyčios atstovais, tačiau taip pat ir su Liuteronų bažnyčios hierarchais, Stačiatikių cerkės atstovai taip pat yra lankęsi prezidetūroje. Taip kad palaikau kontaktus su visais“, – kalbėjo G. Nausėda, rašo lrt.lt 

„Taip, Katalikų Bažnyčia išreiškia savo poziciją, tačiau, kad ta pozicija darytų lemiamą įtaką man, kaip prezidentui, su tokia nuomone aš tikrai negaliu sutikti“, – pridūrė jis. 

Prezidentas pažymėjo, kad susitinka su „daugybe žmonių, grupių ir kartais galbūt fiziškai nėra įmanoma susitikti su ta pačia grupe 2, 3 ar 4 kartus“, nes dienotvarkės didelę dalį užima ne tik susitikimai su visuomenės nariais, bet tenka leistis ir į užsienio vizitus, konferencijas, dalyvauti Europos Vadovų Taryboje. „Tiesiog, supraskite, ir prezidento darbotvarkė yra pakankamai įtempta, tačiau niekam durys prezidentūroje nėra uždarytos“, – sakė G. Nausėda.

Naujesnė Senesni