Melanie C atšaukė pasirodymą Lenkijoje – koją pakišo LGBTQ+ teisių padėtis šalyje

Buvusi „Spice Girl“ grupės atlikėja Melanie C sako atšaukusi pasirodymą Lenkijoje po to, kai jai buvo pranešta apie žmogaus teisių problemas, kurias šioje šalyje patiria jos palaikomos bendruomenės. Nors garsenybė plačiau nekomentavo situacijos, jos žingsnį giria LGBTQ+ teisių palaikytojai.

Melanie Chisholm | Nuotraukos šaltinis: instagram.com/melaniecmusic


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pranešama, kad dainininkė, kurios tikrasis vardas yra Melanie Chisholm, turėjo pasirodyti Lenkijos valstybinio transliuotojo „Telewizja Polska“ (TVP) rengiamame koncerte.

Tačiau pirmadienio vakarą atlikėja tviteryje paskelbė: „Atsižvelgiant į kai kurias problemas, į kurias atkreipiau dėmesį ir kurios nesuderinamos su bendruomenėmis, kurias palaikau, bijau, kad daugiau negalėsiu koncertuoti Lenkijoje kaip planuota Naujųjų metų išvakarėse.

Tikiuosi labai greitai ten sugrįžti. Tikiuosi, kad jums visiems Kalėdos nuostabios. Geriausi linkėjimai 2023-iesiems“.

Atsakydami į jos pareiškimą, „Twitter“ vartotojai apibūdino atlikėją kaip „didvyrę“ ir „sąjungininkę“.

Lenkijoje tos pačios lyties asmenų santuokos ir civilinės sąjungos nepripažįstamos, tos pačios lyties porų įvaikinimas neteisėtas, o norint legaliai pakeisti lyties žymenį dokumentuose, yra reikalinga chirurginė operacija.

M. Chisholm yra žinoma kaip atlikėja, itin palaikanti LGBTQ+ bendruomenę. Praėjusiais metais britų LGBTQ+ apdovanojimuose ji laimėjo metų sąjungininkės apdovanojimą.

Pareiškime, kurį išplatino Lenkijos žiniasklaida, TVP teigė, kad M. Chisholm atšaukė pasirodymą „spaudžiama internetinių komentarų“.

Pareiškime rašoma: „Melanie C yra viena iš daugelio šių metų „Naujųjų metų nakties svajonės su Dwojka“ žvaigždžių, kuri priėmė kvietimą ir pasirašė sutartį su „Telewizja Polska“, kad švęstų naujus metus su mumis, o šiandien – spaudžiama interneto komentarų – ji netikėtai atšaukė pasirodymą. Bendrovė nustebo išgirdusi apie pasikeitusius atlikėjos planus. TVP primena, kad Naujųjų metų sutikimas – tai koncertas visiems, norintiems smagiai sutikti naujus metus“.

Parengta pagal theguardian.com informaciją
Naujesnė Senesni