Ne, Ukrainos prezidentas V. Zelenskis nedalyvavo „Pride“ eitynėse dėvėdamas trumpus šortus ir juodą peruką

Internete plinta tariamas įrodymas, kad esą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dalyvavo „Pride“ eitynėse. Paskelbta nuotrauka, kurioje dabartinis agresiją patiriančios šalies vadovas pozuoja pusnuogis, pasipuošęs peruku ir dėvėdamas trumpus šortus. Tačiau ši fotografija – montažas, pasitelktas siekiant nuteikti JAV visuomenę prieš Ukrainos finansavimą.

Internete paskelbta nuotrauka, tariamai įrodanti, kad V. Zelenskis dalyvavo „Pride“ eitynėse, tėra montažas


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

DEMASKUOTA: Nors skelbiama, kad Ukrainos prezidentas V. Zelenskis dalyvavo „Pride“ dėvėdamas trumpus šortus ir juodą peruką, tai nėra tiesa – tariamą dalyvavimą įrodanti nuotrauka yra suklastota.  

Yra mėginančių teigti, kad skaitmeniniu būdu redaguotoje nuotraukoje užfiksuotas buvęs aktorius, Ukrainos prezidentas V. Zelenskis. Esą jis matomas 1999-ųjų Niujorko „Pride“ renginyje dėvintis trumpus šortus ir juodą peruką.

Nuotrauka socialiniuose tinkluose ėmė plisti 2022 metų antrąjį pusmetį.

Kaip skelbia LGBTQ+ naujienų portalas pinknews.com, montažas su Ukrainos prezidento veidu paskelbtas siekiant diegti anti-LGBTQ+ skepticizmą dėl JAV finansavimo, skirto Ukrainai.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas prieš savaitę pranešė apie 1,85 mlrd. JAV dolerių paramą Ukrainos saugumo srityje, įskaitant ir priešraketinių gynybos sistemų perdavimą.

„Amerikos mokesčių mokėtojai pradeda suprasti, kam atitenka jų milijardai dolerių...“, – rašoma viename prierašų prie suklastotos nuotraukos, kuri skelbiama socialiniuose tinkluose.

Momentinė ekrano kopija

Kad ir kokia reali atrodytų nuotrauka, tačiau be jos nėra jokių įrodymų, kad V. Zelenskis išties dalyvavo šiose eitynėse.

Remiantis faktų tikrinimo tinklalapiu „Snopes“, originali nuotrauka buvo padaryta tik 2006 metais, ji prieinama puslapyje „Flickr“. Orginalios nuotraukos autorius – Thomas Hobbsas. 

Nors tikrojo asmens, matomo nuotraukoje, tapatybė nenurodyta, tinklalapyje „Snopes“ teigiama, kad šis žmogus tikrai nėra V. Zelenskis.

 

Ši nuotrauka, skelbiama, buvo sumontuota ir redaguota. Karpyta nuotrauka, kurioje – tikrasis V. Zelenskio veidas, buvo „užvilkta“ ant asmens, kuris pavaizduotas orginalioje fotografijoje.

Ukrainos prezidentas, nors ir nedalyvavo eitynėse, ilgą laiką pasisakė už LGBTQ+ asmenų teisinę apsaugą. 

Ukrainos Vyriausybė gruodį priėmė neapykantos kurstymo prieš LGBTQ+ asmenis draudimą. Be to, šią vasarą V. Zelenskis pavedė šalies Vyriausybei parengti tos pačios lyties porų civilinės partnerystės įstatymą. Peticiją, kuria raginama užtikrinti LGBTQ+ porų teisę į šeimą, pasirašė daugiau nei 28 tūkst. ukrainiečių.

Rugpjūčio mėnesį oficialiame dekrete V. Zelenskis nurodė: „Paprašiau premjero Denyso Šmyhalio išspręsti elektroninėje peticijoje iškeltą klausimą ir informuoti mane apie atitinkamus sprendimus“.
Naujesnė Senesni