V. Čmilytė-Nielsen: procesas dėl civilinės sąjungos gali būti pristabdytas, bet prie projekto grįšime dar pavasarį

Vienas iš labiausiai valdančiuosius ir opoziciją skaldžiusių klausimų – lyčiai neutrali civilinė sąjunga.

Viktorija Čmilytė-Nielsen | lrs.lt nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net 

Civilinės sąjungos įstatymas praėjusių metų pavasarį praėjo pateikimo stadiją, tačiau svarstomas rudenį nebuvo – viena iš įstatymo rengėjų Jurgita Sejonienė teigė, kad susvyravo dalies kolegų anksčiau reikšta parama, nes prieš savivaldos rinkimus nenorima prarasti konservatyvių rinkėjų balsų.

Tačiau Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad prie šio klausimo bus grįžta jau pavasarį. 

„Kalbant apie civilinę sąjungą ir partnerystę, aš neturiu abejonių, kad šis klausimas Lietuvoje ankščiau ar vėliau bus išspręstas, kad partnerystė, tame tarpe ir lyčiai neutrali, bus priimta“, – TV3 laidoje „Dienos pjūvis“ sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Politikė teigė, kad klausimas šiais metais bus svarstomas, tačiau „dėl procedūrinių reikalavimų šis procesas dabar kol kas yra pristabdytas“, kadangi opozicija paprašė ekspertinės teisininkų išvados. „Bet aš prognozuočiau, kad pavasario sesijoje mes prie to sugrįšime“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Diskusija dėl Civilinės sąjungos įstatymo, anot jos, turėtų baigtis šią Seimo kadenciją. 

„Gerai, kad šis klausimas yra praėjęs pateikimo stadiją, kad jis yra apsvarstytas komitetuose. Ankščiau to pasiekti nepavyko, todėl šiokia tokia pažanga yra, tačiau, kaip dažnai būna žmogaus teisių klausimais, ta pažanga yra lėta, labai atsargi ir tenka įveikti ne vieną kliūtį, kol skeptikams pavyksta įrodyti, jog pavojų nuo to, kad viena ar kita mažesnė visuomenės dalis įgaus pakankamai teisių, nekyla“, – tikino politikė, rašo tv3.lt
Naujesnė Senesni